Έχετε όρεξη για πατάτες σήμερα χωρίς όμως να θέλετε να ετοιμάσετε τις κλασικές αγαπημένες τηγανητές; Για αυτό είμαστε εμείς εδώ! Σήμερα θα σας δείξουμε δύο εύκολους και νόστιμους τρόπους για να φτιάξετε λαχταριστές λιχουδιές με πατάτες Lucia’s Farm.
Πατάτες στον φούρνο… The Greek style
Τι θα χρειαστείτε:
- 3 μεγάλες τομάτες Lucia’s Farm
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
- ½ του φλιτζανιού αγελαδινό γιαούρτι
- Χυμός από μισό λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- ½ του φλιτζανιού τριμμένη φέτα
- ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο άνηθο
- ½ του φλιτζανιού ελιές καλαμών χοντροκομμένες
- ½ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο αγγούρι
- ½ του φλιτζανιού τοματίνια Lucia’s Farm κομμένα στη μέση
Πως θα τις φτιάξετε:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόψτε τις πατάτες όπως θα τις κόβατε αν τις τηγανίζατε (μαζί με τη φλούδα), τοποθετήστε τις σε ένα ταψί και ρίξτε το ελαιόλαδο, την σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας για να πάνε τα υλικά παντού.
Απλώστε τις πατάτες στο ταψί και και ψήστε τις μέχρι να γίνουν τραγανές. Περίπου 35-40 λεπτά.
Εν τω μεταξύ μπορείτε να φτιάξετε το δροσερό dip σας.
Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και τη 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.
Μόλις ψηθούν οι πατάτες ρίξτε από πάνω τους την τριμμένη φέτα, το άνηθο, τον μαϊντανό που περίσσεψε, τα τοματίνια, τις ελιές και το αγγούρι.
Ψητές πατάτες με μπρόκολο και cheddar
Τι θα χρειαστείτε:
- 4 μέτριες πατάτες Lucia’s Farm
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- ½ του φλιτζανιού sour cream
- 2 φλιτζάνια τριμμένο cheddar
- 2 φλιτζάνια μπρόκολο βρασμένο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
- ¼ του φλιτζανιού γάλα, ζεστό
Πως θα τις φτιάξετε:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Τρυπήστε τις πατάτες (με τη φλούδα) με ένα πιρούνι και αλείψτε τις με ελαιόλαδο.
Ψήστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. (Περίπου 1 ώρα).
Αφήστε τις να κρυώσουν για περίπου 15 λεπτά.
Κόψτε τις πατάτες στη μέση και βγάλτε το μεγαλύτερο μέρος της σάρκας τους σε ένα μεγάλο μπολ.
Κάντε τις πουρέ μαζί με την sour cream, το 1 ½ φλιτζάνι cheddar, το βούτυρο και το μπρόκολο.
Ρίξτε την σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε και το ζεστό γάλα και ανακατέψτε καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μοιράστε τη γέμιση στο εσωτερικό τον 8 μισών πατατών και ρίξτε το υπόλοιπο cheddar.
Ψήστε για ακόμη 15 λεπτά.
Καλή όρεξη 🙂