σαλάτες με τομάτα
20 Νοέ

2 χειμωνιάτικες σαλάτες με τομάτα

Το ξέρουμε ότι αγαπάτε τις τομάτες όσο και εμείς και ότι δεν θέλετε να λείπουν από το καθημερινό σας τραπέζι ούτε τον χειμώνα. Γι’αυτό σήμερα θα σας προτείνουμε 2 πεντανόστιμες σαλάτες με τομάτα!

 

Σαλάτα με τοματίνια, βασιλικό και κρουτόν

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 φέτες ψωμί (ότι έχετε στο σπίτι) κομμένες σε μικρούς κύβους
  • Περίπου 900 γραμμάρια τοματίνια Lucia’s Farm, κομμένα στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • Μιάμιση κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1-2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Μισό φλιτζάνι φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • Μισό φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

σαλάτες με τομάτα

Πως θα την φτιάξετε:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ζεστάνετε το λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά
  • Ρίξτε τους κύβους ψωμιού και ανακατέψτε καλά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανοί
  • Όσο ψήνετε το ψωμί, ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ τα τοματίνια, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι
  • Όταν ψηθεί το ψωμί, ρίξτε το μείγμα με τα τοματίνια στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά για περίπου 5 λεπτά

σαλάτες με τομάτα

  • Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε τα φύλλα του βασιλικού
  • Ρίξτε το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα ταψί και ρίξτε από πάνω την παρμεζάνα
  • Ψήστε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
  • Βγάλτε την σαλάτα από τον φούρνο, αφήστε την να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρετε

 

Σαλάτα με τομάτα και φέτα

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 μέτριο προς μεγάλο κρεμμύδι
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 200 γραμμάρια τοματίνια Lucia’s Farm
  • 5 τομάτες Lucia’s Farm κομμένες στη μέση
  • 200 γραμμάρια φέτα, κομμένη σε χοντρές φέτες
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Μισό φλιτζάνι βαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

σαλάτες με τομάτα

Πως θα την φτιάξετε:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε το σε ένα ταψί. Ρίξτε λίγο λάδι και ψήστε το για περίπου 30 λεπτά
  • Ρίξτε την φέτα στο ταψί μαζί με λίγο ακόμη ελαιόλαδο
  • Πάνω από κάθε κομμάτι φέτας βάλτε μία φέτα τομάτα
  • Ρίξτε και τα τοματίνια κατά μήκος του ταψιού

σαλάτες με τομάτα

  • Ρίξτε το πιπέρι και ψήστε για 35-40 λεπτά
  • Σε ένα μικρό τηγάνι ρίξτε το βαλσάμικο και την ζάχαρη και αφήστε τα να πάρουν μία βράση σε μέτρια φωτιά
  • Μόλις ψηθούν οι τομάτες, αφήστε τις να κρυώσουν 5 λεπτά και ρίξτε τα φύλλα βασιλικού και το βαλσάμικο
  • Σερβίρεται ζεστή

 

Καλή όρεξη 🙂