πατάτες
27 Οκτ

4 τρόποι για να ψήσετε τις πατάτες σας

Η πατάτα αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα λαχανικά των περισσότερων ανθρώπων. Έχουμε τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουμε σαν συνοδευτικό σε πάρα πολλά φαγητά. Τηγανιτή, ψητή ή βραστή…δεν έχει σημασία. Η γεύση της πάντα θα είναι αξεπέραστη και θα κατέχει μία μοναδική θέση στο τραπέζι μας.

Εμείς σήμερα θα σας παρουσιάσουμε 4 ευφάνταστους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ψήσετε το αγαπημένο σας λαχανικό!

 

Θα χρειαστείτε:

  • 4 μεγάλες πατάτες Lucia’s Farm
  • 1 μεγάλο κομμάτι μοτσαρέλα κομμένο στα τέσσερα
  • 1 κουταλιά του γλυκού σάλτσα πέστο
  • 4 τοματίνια Lucia’s Farm κομμένα στη μέση
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα τυριού
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1/3 της κούπας φέτα τριμμένη
  • 1/3 της κούπας κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 1 ματσάκι φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • ¾ της κούπας μείγμα τριμμένων τυριών
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τοματοπελτέ
  • 8 φέτες σαλάμι μίνι
  • 4 ελιές
  • 4 φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Πώς θα τις ψήσετε:

Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μεσαίο ταψί.

Ρίξτε το λάδι στις πατάτες και τρίψτε τις με αυτό. Επιπλέον ρίξτε και το αλάτι.

Ψήστε τις πατάτες στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Μόλις ψηθούν, κόψτε τις πατάτες στη μέση αλλά όχι εντελώς. Ίσα ίσα να δημιουργηθεί μία μεγάλη σχισμή.

 

Πώς θα τις γεμίσετε:

 

1ος τρόπος

πατάτες

Γεμίστε το εσωτερικό της πατάτας με την μοτσαρέλα, τη σάλτσα πέστο και τα τοματίνια.

Αλατοπιπερώστε για να δώσετε περισσότερη γεύση.

Τυλίξτε τις πατάτες σε ένα αλουμινόχαρτο (ξεχωριστά την καθεμία) και ψήστε τις για ακόμη 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Μόλις είναι έτοιμες, ρίξτε από πάνω το φρέσκο κρεμμυδάκι.

 

2ος τρόπος

πατάτες

Γεμίστε το εσωτερικό της πατάτας με την κρέμα τυρί, τον κρεμμύδι και το μπέικον.

Αλατοπιπερώστε για να δώσετε περισσότερη γεύση.

Τυλίξτε τις πατάτες σε ένα αλουμινόχαρτο (ξεχωριστά την καθεμία) και ψήστε τις για ακόμη 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.

 

3ος τρόπος

πατάτες

Γεμίστε το εσωτερικό της πατάτας με την τριμμένη φέτα, τα κολοκυθάκια και τις ελιές.

Αλατοπιπερώστε για να δώσετε περισσότερη γεύση.

Τυλίξτε τις πατάτες σε ένα αλουμινόχαρτο (ξεχωριστά την καθεμία) και ψήστε τις για ακόμη 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Μόλις είναι έτοιμες, ρίξτε από πάνω το δενδρολίβανο.

 

4ος τρόπος

πατάτες

Γεμίστε το εσωτερικό της πατάτας με το μείγμα τυριών, τον τοματοπελτέ και το σαλάμι.

Αλατοπιπερώστε για να δώσετε περισσότερη γεύση.

Τυλίξτε τις πατάτες σε ένα αλουμινόχαρτο (ξεχωριστά την καθεμία) και ψήστε τις για ακόμη 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Μόλις είναι έτοιμες, ρίξτε από πάνω τον βασιλικό.

 

Ελπίζουμε να σας άρεσαν οι προτάσεις μας!

Καλή όρεξη 🙂