βουβαλίσια μοτσαρέλα
20 Φεβ

The Restaurant Project: Βουβαλίσια μοτσαρέλα Κερκίνης by Ambrosia Restaurant

Βουβαλίσια μοτσαρέλα Κερκίνης με φέτες από πιπεράτο μοσχαρίσιο φιλέτο και τσιπς κεφαλογραβιέρας

 

Άλλη μία επίσκεψη μας στα πλαίσια του “The Restaurant Project” ολοκληρώθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε να σας παρουσιάσουμε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή. Αυτή τη φορά επισκεφθήκαμε το βραβευμένο εστιατόριο Ambrosia* όπου ο Executive Chef Απόστολος Αλτάνης μας ετοίμασε βουβαλίσια μοτσαρέλα Κερκίνης με φέτες από πιπεράτο μοσχαρίσιο φιλέτο και τσιπς κεφαλογραβιέρας.

 

Σαλάτα

Υλικά:

  • 150 γρ.  Tοματίνια Fiesta Lucia’s Farm
  • 60 γρ.    Πιπεράτο μοσχαρίσιο φιλέτο
  • 1 τεμ.     Βουβαλίσια μοτσαρέλα Κερκίνης
  • 3 τεμ.    Τσιπς κεφαλογραβιέρας
  • 30 γρ.   Τρυφερά φύλλα λαχανικών
  • 20 ml.   Ελαιόλαδο
  • 30 γρ.    Πέστο από φιστίκι Αιγίνης & βασιλικό

 

 

Πέστο από φιστίκι Αιγίνης & βασιλικό

Υλικά:

  • 50 γρ.    Φιστίκια Αιγίνης φρέσκα
  • 45 γρ.    Βασιλικός, τα φύλλα
  • 175 γρ.  Ελαιόλαδο
  • 6 γρ.      Σκόρδο
  • 45 γρ.    Παρμεζάνα, τριμμένη
  • Αλάτι

βουβαλίσια μοτσαρέλα

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μία βελούδινη κρέμα

 

 

Εκτέλεση για την παρουσίαση του πιάτου

  • Μαρινάρουμε τα τοματίνια με λίγο από το πέστο
  • Τοποθετούμε το υπόλοιπο πέστο στο πιάτο μας και βάζουμε από επάνω τα υπόλοιπα υλικά, διάσπαρτα όπως στη φωτογραφία, εκτός από τα τρυφερά φύλλα λαχανικών και τα τσιπς παρμεζάνας, τα οποία τοποθετούνται τη τελευταία στιγμή
  • Περιχύνουμε με ελαιόλαδο

 

Ευχαριστούμε το εστιατόριο Ambrosia για τη φιλοξενία του 🙂

 

Επισκεφθείτε την σελίδα του στο Facebook εδώ

 

Βρείτε το εστιατόριο Ambrosia στο 13ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Περαίας

 

Το μενού του Ambrosia Restaurant είναι εμπνευσμένο από παραδοσιακές γεύσεις οι οποίες σε συνδυασμό με τη μοντέρνα κουζίνα, δημιουργούν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη! Συνδυάζοντας εκλεκτά προϊόντα της Θεσσαλονίκης αλλά και επιλεγμένα προϊόντα από όλη την Ελλάδα, ο Executive Chef Απόστολος Αλτάνης μαζί με την ομάδα του δημιουργεί για εμάς ιδιαίτερες γεύσεις με την ίδια αγάπη και φροντίδα που χαρακτηρίζει το εστιατόριο, από το 1999.

 

Δείτε τις προηγούμενες συνταγές του «The Restaurant Project» εδώ:

Pantheon Bar

Canteen

Μπακάλ

Ρινόκερος

Ελιά Λεμόνι

Kitchen Bar

Μαύρη Χήνα