• σκορπίνα

    Μαριναρισμένη σκορπίνα με κρύα σούπα από τοματίνια. Στο “The Restaurant Project” μας αρέσει να ανακαλύπτουμε θησαυρούς. Και αυτή τη φορά ανακαλύψαμε έναν καλά κρυμμένο θησαυρός στην Αθήνα. Φυσικά μιλάμε για το *48 Urban Garden, στο οποίο ο σεφ Γιάννης Αραπακόπουλος ετοίμασε για εμάς «Μαριναρισμένη σκορπίνα με κρύα σούπα από τοματίνια»   Υλικά: Για την σκορπίνα […]

  • τρόποι δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών το καλοκαίρι

    Καλοκαίρι. Η εποχή που τα παιδιά σας έχουν άπλετο χρόνο στη διάθεση τους. Χρόνο που όμως μπορεί να μη γνωρίζετε πώς να τον αξιοποιήσετε δημιουργικά και διασκεδαστικά μαζί τους. Γι’αυτό λοιπόν συγκεντρώσαμε 12 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να απασχολήσετε τα παιδιά σας τους καλοκαιρινούς μήνες. 1. Χρησιμοποιήστε χρωματιστή κολλητική ταινία για να φτιάξετε δρόμους […]

  • σαλάτα με τοματίνια

    Σαλάτα με τοματίνια Lucia’s Farm, φράουλες, βαλεριάνα και τηγανιτό κατσικίσιο τυρί σε κρούστα από σουσάμι και μαυροκούκι Άλλη μία επίσκεψη μας στα πλαίσια του “The Restaurant Project” ολοκληρώθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε να σας παρουσιάσουμε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή. Αυτή τη φορά επισκεφθήκαμε το εστιατόριο Σέμπρικο* όπου ο σεφ Γιώργος Μάκος ετοίμασε για εμάς […]

  • πατατοσαλάτα

    Σπασμένη πατατοσαλάτα με μους γιαουρτιού, τοματίνια, ρόκα, «αέρα» τομάτας και αρωματικό λαδολέμονο Το τραγούδι λέει πως όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά. Και στο *360 Cocktail Bar το γνωρίζουν καλά, έχοντας μία από τις ωραιότερες θέες της Αθήνας. Στα πλαίσια λοιπόν του “The Restaurant Project”, μας υποδέχθηκε στην κουζίνα του όπου ο […]

  • ρολάκια γαρίδας

    Καλοκαιρινά ρολάκια γαρίδας jerk με iceberg, μανέτο, τοματίνια, lime και cream cheese Το καλοκαίρι είναι εδώ και έρχεται με ένα μεγάλο κύμα γεύσης κατευθείαν από την πρωτεύουσα! Αυτή τη φορά στα πλαίσια του The Restaurant Project, επισκεφθήκαμε το μπεργκεράδικο *The Big Kahuna όπου συναντήσαμε την Μαρία Καρατζά που έφτιαξε για εμάς καλοκαιρινά ρολάκια γαρίδας jerk […]

  • σαλάτα από τοματίνια

    Σαλάτα από τοματίνια με καπνιστό αβοκάντο και σορμπέ καρότου Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα εστιατόριο με τόσο ιδιαίτερο όνομα; Εμείς πάντως δεν τα καταφέραμε και αποφασίσαμε να ανακαλύψουμε την κουζίνα του punk bistro *Θείο Τραγί. Στα πλαίσια λοιπόν του “The Restaurant Project” συναντήσαμε τον σεφ Ορέστη Κεχαγιά που ετοίμασε για εμάς μία σαλάτα […]

  • κοτόπουλο caprese

    Το “The Restaurant Project” συνεχίζει τις επισκέψεις του στην συμπρωτεύουσα!   Αυτή τη φορά τις πόρτες της άνοιξε για εμάς η παραδοσιακή ταβέρνα Νικηφόρος* όπου η κυρία Βασιλική Βαΐδου ετοίμασε για εμάς κοτόπουλο caprese.   Υλικά: Φιλέτο κοτόπουλο 150 γρ. μοτσαρέλα σε σακουλάκι Μία πρέζα αλάτι & μία πρέζα πιπέρι 2 κ.σ. Ελαιόλαδο Μία συσκευασία […]

  • γκασπάτσο

    Τί πιο ιδανικό από μία εύκολη, πεντανόστιμη και δροσερή σούπα μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά; Δοκιμάστε να φτιάξετε μία από τις πιο διάσημες σούπες, το ισπανικό γκασπάτσο, με τη συνταγή μας και θα μας θυμηθείτε 🙂   Τι θα χρειαστείτε: 8 τομάτες baby Lucia’s Farm, κομμένες στα 4 Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κόκκινη […]

  • πέννες

    Ο κόσμος λένε ότι θα ήταν πιο ωραίος αν ήταν φτιαγμένος από ζυμαρικά! Γι’αυτό και εμείς ερχόμαστε για να κάνουμε τον δικό σας κόσμο πιο όμορφο και πιο νόστιμο με μία άκρως ανοιξιάτικη συνταγή. Πέννες με τοματίνια και σπαράγγια. Πάμε να δούμε πως θα τις φτιάξετε.   Τι θα χρειαστείτε: 220 γραμμάρια πέννες 3 κουταλιές […]

  • σαλάτα με τόνο

    Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι καλύτερο από μία δροσερή σαλάτα για ένα ζεστό ανοιξιάτικο απόγευμα; Ούτε εμείς! Γι’αυτό το λόγο στα πλαίσια του “The Restaurant Project” επισκεφθήκαμε το *Gazi College, όπου ο σεφ Γιώργος Πρίντεζης ετοίμασε για εμάς μία σαλάτα με τόνο ή αλλιώς Greek style tuna salad όπως είναι η επίσημη ονομασία της. Υλικά   […]