• γεμιστά

    Όταν μας λένε να σκεφτούμε ένα καλοκαιρινό πιάτο, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι τα γεμιστά! Σήμερα λοιπόν θα ετοιμάσουμε ένα άκρως καλοκαιρινό πιάτο, γεμάτο γεύσεις που επικρατεί το κόκκινο χρώμα. Γεμιστές πιπεριές με τοματίνια και τυρί ρικότα.   Τι θα χρειαστείτε: 4 κόκκινες πιπεριές, κομμένες στη μέση και ξεσποριασμένες 6 φιλέτα […]

  • λιαστά τοματίνια

    Ετοιμάστε από τώρα λιαστά τοματίνια, χωρίς να χρειάζεστε την βοήθεια του ήλιου, για να βάζετε στις αγαπημένες σας σαλάτες τον χειμώνα. Τι θα χρειαστείτε: Περίπου 1 κιλό τοματίνια Lucia’s Farm 2-3 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο βασιλικό 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη ρίγανη Αλάτι Πιπέρι Πως θα τα φτιάξετε: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 90 βαθμούς Απλώστε […]

  • παιδικό πάρτι

    Τι χρειάζεται ένα παιδικό πάρτι για να είναι επιτυχημένο; ✔ Καλή μουσική για να μπορέσουν να χορέψουν τα παιδιά ✔ Μία εντυπωσιακή τούρτα ✔ Αναψυκτικά ✔ Και φυσικά ΣΝΑΚΣ Επειδή όμως γνωρίζουμε ότι σαν μητέρες θέλετε πάντα κάτι υγιεινό για τα παιδιά σας, σήμερα θα σας προτείνουμε 2 ευφάνταστες και γεμάτες βιταμίνες ιδέες για σνακ, που μπορείτε να φτιάξετε […]

  • σκορπίνα

    Μαριναρισμένη σκορπίνα με κρύα σούπα από τοματίνια. Στο “The Restaurant Project” μας αρέσει να ανακαλύπτουμε θησαυρούς. Και αυτή τη φορά ανακαλύψαμε έναν καλά κρυμμένο θησαυρός στην Αθήνα. Φυσικά μιλάμε για το *48 Urban Garden, στο οποίο ο σεφ Γιάννης Αραπακόπουλος ετοίμασε για εμάς «Μαριναρισμένη σκορπίνα με κρύα σούπα από τοματίνια»   Υλικά: Για την σκορπίνα […]

  • τρόποι δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών το καλοκαίρι

    Καλοκαίρι. Η εποχή που τα παιδιά σας έχουν άπλετο χρόνο στη διάθεση τους. Χρόνο που όμως μπορεί να μη γνωρίζετε πώς να τον αξιοποιήσετε δημιουργικά και διασκεδαστικά μαζί τους. Γι’αυτό λοιπόν συγκεντρώσαμε 12 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να απασχολήσετε τα παιδιά σας τους καλοκαιρινούς μήνες. 1. Χρησιμοποιήστε χρωματιστή κολλητική ταινία για να φτιάξετε δρόμους […]

  • σαλάτα με τοματίνια

    Σαλάτα με τοματίνια Lucia’s Farm, φράουλες, βαλεριάνα και τηγανιτό κατσικίσιο τυρί σε κρούστα από σουσάμι και μαυροκούκι Άλλη μία επίσκεψη μας στα πλαίσια του “The Restaurant Project” ολοκληρώθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε να σας παρουσιάσουμε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή. Αυτή τη φορά επισκεφθήκαμε το εστιατόριο Σέμπρικο* όπου ο σεφ Γιώργος Μάκος ετοίμασε για εμάς […]

  • πατατοσαλάτα

    Σπασμένη πατατοσαλάτα με μους γιαουρτιού, τοματίνια, ρόκα, «αέρα» τομάτας και αρωματικό λαδολέμονο Το τραγούδι λέει πως όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά. Και στο *360 Cocktail Bar το γνωρίζουν καλά, έχοντας μία από τις ωραιότερες θέες της Αθήνας. Στα πλαίσια λοιπόν του “The Restaurant Project”, μας υποδέχθηκε στην κουζίνα του όπου ο […]

  • ρολάκια γαρίδας

    Καλοκαιρινά ρολάκια γαρίδας jerk με iceberg, μανέτο, τοματίνια, lime και cream cheese Το καλοκαίρι είναι εδώ και έρχεται με ένα μεγάλο κύμα γεύσης κατευθείαν από την πρωτεύουσα! Αυτή τη φορά στα πλαίσια του The Restaurant Project, επισκεφθήκαμε το μπεργκεράδικο *The Big Kahuna όπου συναντήσαμε την Μαρία Καρατζά που έφτιαξε για εμάς καλοκαιρινά ρολάκια γαρίδας jerk […]

  • σαλάτα από τοματίνια

    Σαλάτα από τοματίνια με καπνιστό αβοκάντο και σορμπέ καρότου Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα εστιατόριο με τόσο ιδιαίτερο όνομα; Εμείς πάντως δεν τα καταφέραμε και αποφασίσαμε να ανακαλύψουμε την κουζίνα του punk bistro *Θείο Τραγί. Στα πλαίσια λοιπόν του “The Restaurant Project” συναντήσαμε τον σεφ Ορέστη Κεχαγιά που ετοίμασε για εμάς μία σαλάτα […]

  • κοτόπουλο caprese

    Το “The Restaurant Project” συνεχίζει τις επισκέψεις του στην συμπρωτεύουσα!   Αυτή τη φορά τις πόρτες της άνοιξε για εμάς η παραδοσιακή ταβέρνα Νικηφόρος* όπου η κυρία Βασιλική Βαΐδου ετοίμασε για εμάς κοτόπουλο caprese.   Υλικά: Φιλέτο κοτόπουλο 150 γρ. μοτσαρέλα σε σακουλάκι Μία πρέζα αλάτι & μία πρέζα πιπέρι 2 κ.σ. Ελαιόλαδο Μία συσκευασία […]