brunch
12 Δεκ

Ιδέες για brunch με τοματίνια και πατάτες Lucia’s Farm

Είναι Κυριακή και δικαιούστε να κοιμηθείτε μέχρι αργά. Τι θα φάτε όμως μόλις ξυπνήσετε και θα γουργουρίζει το στομάχι. Σας προτείνουμε 2 συνταγές για brunch με τις οποίες δεν θα βλέπετε την ώρα να έρθει το Σαββατοκύριακο!

1η πρόταση

Τι θα χρειαστείτε :

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια πατάτες Lucia’s Farm κομμένες σε λεπτά κομμάτια
  • 1/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 2 αυγά (ολόκληρα)
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 2 κουταλιές της σούπας άπαχο γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες τομάτες Lucia’s Farm

 

brunch

 

Πως θα το φτιάξετε:

Ζεσταίνετε μιάμιση κουταλιά του γλυκού λάδι σε ένα τηγάνι μέτριο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Τοποθετήστε τη μισή ποσότητα από τις πατάτες στο τηγάνι. (Απλώστε τις σε όλο το μήκος του).

Σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε τις πατάτες για 3-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.

Αφαιρέστε τις πατάτες από το τηγάνι. Επαναλάβετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ποσότητα λαδιού και πατατών.

Τοποθετήστε τις όλες τις πατάτες και πάλι μέσα στο τηγάνι. Ρίξτε από πάνω τον βασιλικό.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε καλά μαζί τα αυγά, τα ασπράδια, τις μουστάρδες, το αλάτι και το πιπέρι.

Ρίξτε το μείγμα πάνω από τις πατάτες.

Βάλτε και τις τομάτες μέσα στο τηγάνι και χαμηλώστε τη φωτιά. Μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνουν τα αυγά.

Το πρωινό σας είναι έτοιμο!

 

2η πρόταση

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα τοματίνια Lucia’s Farm
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 9 μεγάλα αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας απαλή μουστάρδα
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 6 φλιτζάνια πατάτες Lucia’s Farm ψιλοκομμένες

 

brunch

Πως θα το φτιάξετε:

Λαδώστε ελαφρά ένα μεσαίου μεγέθους ταψί.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια λιώστε το βούτυρο.

Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε τα για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.

Προσθέστε τα τοματίνια και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με τη μουστάρδα.

Ρίξτε μέσα στο τηγάνι το μείγμα που μόλις χτυπήσατε μαζί με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι το τυρί τσένταρ και τις πατάτες. Ανακατέψτε καλά.

Μεταφέρετε το μείγμα από το τηγάνι στο ταψί.

Ψήστε στους 180 βαθμούς για για 35-45 λεπτά.

Το πρωινό σας είναι έτοιμο!

 

Ελπίζουμε να απολαύσετε τις προτάσεις μας όσο κι εμείς 🙂