μεσημεριανό
24 Φεβ

Ένα μεσημεριανό διαφορετικό από τα άλλα

Έχετε βαρεθεί να μαγειρεύετε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια για το μεσημεριανό σας τραπέζι;

Σήμερα στην Lucia’s Farm θέλουμε να κακομάθετε λίγο τον εαυτό σας και να φτιάξετε το πιο νόστιμο, χορταστικό και πρωτότυπο μεσημεριανό που έχετε φάει ποτέ.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 4 χοντρές φέτες μπέικον, κομμένο σε μικρές λωρίδες (περίπου 1 εκ. η καθεμία)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 κίτρινη πιπεριά που θα την έχετε καθαρίσει καλά και θα την έχετε κόψει σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο που θα τις έχετε λιώσει
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1/3 του φλιτζανιού τοματίνια Lucia’s Farm
  • 8 αυγά
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί cheddar
  • 3 φλιτζάνια πατάτες Lucia’s Farm που θα τις έχετε κόψει σε κύβους

μεσημεριανό

Πως θα το φτιάξετε:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Απλώστε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μέτριο ταψί ψησίματος.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε ελάχιστο λάδι και ψήστε το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει αρκετά τραγανό.Φροντίστε να  γυρίζετε το μπέικον συχνά και από τις δύο πλευρές.

Προσθέστε στο τηγάνι το κρεμμύδι, την κίτρινη πιπεριά, το σκόρδο, τα τοματίνια και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μαγειρέψτε όλα τα υλικά μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν όλα τους τα αρώματα τα λαχανικά (περίπου 5 λεπτά).

Σβήστε την φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.

Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά, ρίξτε σιγά σιγά το γάλα και ανακατέψτε καλά.

Έπειτα ρίξτε μέσα στο μπολ τη 1 κουταλιά αλάτι που απέμεινε και το μαύρο πιπέρι.

μεσημεριανό

Τέλος ρίξτε το τριμμένο cheddar, τις πατάτες, το μπέικον και τα μαγειρεμένα λαχανικά.

Ανακατέψτε πολύ καλά το μείγμα και ρίξτε το στο ταψί ψησίματος.

Αν δεν θέλετε να μαγειρέψετε τώρα το πρωινό σας, μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο έως και 24 ώρες.

Όταν αποφασίσετε λοιπόν ότι θέλετε να το απολαύσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το ψήσετε στον προθερμασμένο φούρνο σας για περίπου 40 λεπτά, προκειμένου να ψηθούν καλά τα αυγά και να πάρει το πρωινό σας ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Για να είστε σίγουροι ότι ψήθηκε, τρυπήστε το με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό σημαίνει ότι είναι έτοιμο.

Απολαύστε το μεσημεριανό σας σας είτε ζεστό είτε κρύο.

Καλή όρεξη 🙂