πάστα με σάλτσααπό λιαστές τομάτες και χουρμάδες
30 Δεκ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Τέσσερις κορυφαίοι Έλληνες Food Bloggers “τιμούν” την τομάτα | Μέρος Τρίτο

Η Ξεχωριστή Τοματο-Συνταγή της Ημέρας | Μακαρόνια με Σάλτσα από Λιαστές Tομάτες και Χουρμάδες

Πώς χρησιμοποιούν οι πιο δημιουργικοί Έλληνες food bloggers το νούμερο ένα αγαπημένο λαχανικό της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας;

H Lucias Farm εντόπισε τέσσερις από τις πιο ξεχωριστές – όσο και απλές συνταγές με τομάτα που κυκλοφορούν στον online γευστικό κόσμο του food blogging, και σας τις παρουσιάζει σε ένα μεγάλο αφιέρωμα που μυρίζει ελληνική γη!

Δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του αφιερώματος:

Μέρος Πρώτο: Ντοματόρυζο | Funky Cook

Μέρος Δεύτερο: Κρίταμα και Ψητά Τοματίνια | The Foodie Anarchist 

Μέρος Τέταρτο: Εξωτική Τοματοσαλάτα από τη Μιανμάρ | Madame Ginger

Μακαρόνια με Σάλτσα από Λιαστές Tομάτες και Χουρμάδες

Υγιεινή διατροφή,  με ένα healthy gourmet twist | Μερικοί τις προτιμούν λιαστές!

Το Food Stories είναι ένα από τα λίγα ελληνικά Food Blogs που ασχολούνται τόσο επιμελώς με την διάδοση της αγάπης για την υγιεινή διατροφή και τον φυσικό τρόπο ζωής.

Αυτή είναι η πρότασή τους.

Αγαπημένη σάλτσα, τρώγεται και χωρίς να την βράσουμε, δηλαδή κρύα!

Είναι τέλεια για καλοκαιρινές μακαρονάδες, ταιριάζει άψογα σε ψωμί αν θέλουμε να φτιάξουμε μπρουσκέτες ή να σερβίρουμε ένα διαφορετικό dip στους φίλους-καλεσμένους μας.

Πάστα_με_λιαστές_τομάτες_και_χουρμάδες

«Η σάλτσα από λιαστές τομάτες και χουρμάδες χρησιμοποιείται ιδανικά στις καλοκαιρινές μας μακαρονάδες, ενώ ταιριάζει άψογα με το ψωμί αν θέλουμε να φτιάξουμε μπρουσκέτες με ένα διαφορετικό ντιπ» φωτο: Food Stories

Υλικά

  • 10 λιαστές τομάτες
  • 4 χουρμάδες μουλιασμένοι στο νερό, χωρίς κουκούτσι
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10 φύλα φρέσκου βασιλικού
  • Το λάδι από τις λιαστές
  • 1 φρέσκια τομάτα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 200γρ. pasta

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από τα μακαρόνια.

Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε όταν είναι έτοιμα.

Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι την σάλτσα και την βράζουμε για 10-15 λεπτά.

Σερβίρουμε την σάλτσα πάνω στα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: Food Stories