γκασπάτσο
26 Μαΐ

Τί πιο ιδανικό από μία εύκολη, πεντανόστιμη και δροσερή σούπα μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά; Δοκιμάστε να φτιάξετε μία από τις πιο διάσημες σούπες, το ισπανικό γκασπάτσο, με τη συνταγή μας και θα μας θυμηθείτε 🙂

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • 8 τομάτες baby Lucia’s Farm, κομμένες στα 4
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
  • ¼ αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 5 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 1 φέτα ψωμί
  • 1 ποτήρι νερό
  • 10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Παγάκια
  • Κρουτόν
  • Λάδι για το γαρνίρισμα

γκασπάτσο

Πως θα το φτιάξετε:

  • Τοποθετήστε όλα τα λαχανικά σε ένα μπλέντερ, φροντίζοντας να κρατήσετε λίγη πράσινη και κόκκινη πιπεριά, αγγούρι και κρεμμύδι για το γαρνίρισμα
  • Προσθέστε το κύμινο, το ξύδι, το ψωμί, το ελαιόλαδο, 200 ml νερό, αλάτι και μερικά παγάκια
  • Ανακατέψτε καλά μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά
  • Σερβίρετε τη σούπα σε ένα μπολ σούπας και γαρνίρετε με λίγα κρουτόν και τα λαχανικά που κρατήσατε
  • Αν θέλετε να γίνει πιο δροσερή, προσθέστε ακόμη 1 παγάκι

Καλή σας όρεξη 🙂