Τί πιο ιδανικό από μία εύκολη, πεντανόστιμη και δροσερή σούπα μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά; Δοκιμάστε να φτιάξετε μία από τις πιο διάσημες σούπες, το ισπανικό γκασπάτσο, με τη συνταγή μας και θα μας θυμηθείτε 🙂
Τι θα χρειαστείτε:
- 8 τομάτες baby Lucia’s Farm, κομμένες στα 4
- Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
- ¼ αγγούρι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 5 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 1 φέτα ψωμί
- 1 ποτήρι νερό
- 10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Παγάκια
- Κρουτόν
- Λάδι για το γαρνίρισμα
Πως θα το φτιάξετε:
- Τοποθετήστε όλα τα λαχανικά σε ένα μπλέντερ, φροντίζοντας να κρατήσετε λίγη πράσινη και κόκκινη πιπεριά, αγγούρι και κρεμμύδι για το γαρνίρισμα
- Προσθέστε το κύμινο, το ξύδι, το ψωμί, το ελαιόλαδο, 200 ml νερό, αλάτι και μερικά παγάκια
- Ανακατέψτε καλά μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά
- Σερβίρετε τη σούπα σε ένα μπολ σούπας και γαρνίρετε με λίγα κρουτόν και τα λαχανικά που κρατήσατε
- Αν θέλετε να γίνει πιο δροσερή, προσθέστε ακόμη 1 παγάκι
Καλή σας όρεξη 🙂