κοτόπουλο
18 Αυγ

Κοτόπουλο με τοματίνια και καλαμπόκι σε αλουμινόχαρτο

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, το καλοκαίρι απαιτεί γρήγορες λύσεις όσο αφορά το φαγητό. Πολλοί όμως έχουν συνδυάσει στο μυαλό τους το γρήγορο φαγητό με το ανθυγιεινό φαγητό! Σήμερα είμαστε εδώ για να σας αποδείξουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, προτείνοντας σας μία νόστιμη και υγιεινή συνταγή με κοτόπουλο που θα σας ξετρελάνει.

 

Υλικά:

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 2 φλιτζάνια τοματίνια Lucia’s Farm, κομμένα στη μέση
  • 2 καλαμπόκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Φρέσκος βασιλικός για το γαρνίρισμα

 

Πως θα το φτιάξετε:

  • Ανάψτε το φούρνο στο γκριλ σε δυνατή φωτιά
  • Κόψτε 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο, περίπου 30 εκατοστά
  • Γεμίστε κάθε κομμάτι αλουμινόχαρτου με 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου, τοματίνια, καλαμπόκι και σκόρδο
  • Ρίξτε σε κάθε αλουμινόχαρτο από μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και από ένα κομμάτι βούτυρο
  • Αλατοπιπερώστε
  • Διπλώστε το κάθε αλουμινόχαρτο σταυρωτά φροντίζοντας να καλύψετε πλήρως τα υλικά σας
  • Ψήστε μέχρι το κοτόπουλο να ροδοκοκκινήσει (15-20 λεπτά) και να μαλακώσουν τα λαχανικά
  • Γαρνίρετε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε

 

Επειδή όμως ξέρουμε ότι το κοτόπουλο δεν τρώγεται σκέτο, θα σας δείξουμε έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να φτιάξετε λαχταριστές και τραγανές πατάτες με σος από μαγιονέζα και πάπρικα, που θα συνοδεύσουν μοναδικά το κοτόπουλο σας!

κοτόπουλο

Υλικά:

  • 850 γραμμάρια πατάτες Lucia’s Farm
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3/4 του φλιτζανιού μαγιονέζα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα

 

Πως θα τις φτιάξετε:

  • Ξεκινήστε πλένοντας καλά τις πατάτες σας (με την φλούδα)
  • Τοποθετήστε τις πατάτες σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σκεπάστε τις με κρύο αλατισμένο νερό
  • Βράστε τις πατάτες σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να μπορείτε να τις τρυπήσετε εύκολα με ένα μαχαίρι (περίπου 20 – 25 λεπτά)
  • Στραγγίξτε και τις πατάτες και αφήστε τις να κρυώσουν
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Σε ένα μεγάλο ταψί ρίξτε το λάδι
  • Κόψτε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και απλώστε τις στο ταψί
  • Αλατοπιπερώστε και ψήστε τις πατάτες μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα (30-35 λεπτά)
  • Όσο θα ψήνονται οι πατάτες, ανακατέψτε τη μαγιονέζα με το σκόρδο και την πάπρικα σε ένα μικρό μπολ
  • Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές μαζί με την σος σας

 

Καλή όρεξη 🙂