λιαστά τοματίνια
02 Αυγ

Λιαστά τοματίνια Lucia’s Farm

Ετοιμάστε από τώρα λιαστά τοματίνια, χωρίς να χρειάζεστε την βοήθεια του ήλιου, για να βάζετε στις αγαπημένες σας σαλάτες τον χειμώνα.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Περίπου 1 κιλό τοματίνια Lucia’s Farm
  • 2-3 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο βασιλικό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πως θα τα φτιάξετε:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 90 βαθμούς
  • Απλώστε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος
  • Κόψτε τα τοματίνια στη μέση και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ
  • Ρίξτε στο μπολ τον βασιλικό, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά
  • Τοποθετήστε τα τοματίνια στο ταψί (με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω) και φροντίστε να μην ακουμπάνε το ένα το άλλο
  • Ψήστε για περίπου 3 ώρες
  • Μόλις περάσουν οι 3 ώρες, αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου
  • Αφού κρυώσουν, τοποθετήστε τα σε ένα σακουλάκι και βάλτε τα στην κατάψυξη μέχρι να θελήσετε να τα χρησιμοποιήσετε

λιαστά τοματίνια

Σημειώσεις:

  1. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με την περιεκτικότητα σε νερό που έχουν τα τοματίνια. Παραδείγματος χάρη, μπορεί να χρειαστούν 4 ώρες ψησίματος. Τα τοματίνια θα είναι έτοιμα όταν πάρουν ένα βαθύ κόκκινο χρώμα και μία «λαστιχένια» αίσθηση.
  2. Όταν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τα τοματίνια, αφήστε τα να μουλιάσουν σε ένα μπολ με ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, σκόρδο και όποιο άλλο μυρωδικό θέλετε και αποθηκεύστε τα στο ψυγείο

Διαφορετικά

Αν είστε πιο παραδοσιακοί τύποι, μπορείτε να απλώσετε τα τοματίνια σε ένα ταψί, να τους ρίξετε αρκετό χοντρό αλάτι, να τα σκεπάσετε με ένα τούλι και να τα αφήσετε για 5-6 μέρες στον ήλιο. Καλό θα ήταν βέβαια το βράδυ να τα παίρνετε μέσα στο σπίτι για να μη χαλάσουν από την υγρασία. Μόλις περάσουν οι μέρες, τα βάζετε σε ένα βαζάκι με ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο και διάφορα αρωματικά.