τοματοπιπεριές
07 Φεβ

The Restaurant Project: Τοματοπιπεριές by Μαύρη Χήνα

Τοματοπιπεριές με φέτα, παξιμαδοκούλουρο, μέλι και dressing αγγουριού

Οι γευστικές επισκέψεις μας συνεχίζονται στην κουζίνα της Μαύρης Χήνας* στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήσαμε τον σεφ Σάκη Κάλφα, ο οποίος μας ετοίμασε τις πιο νόστιμες τοματοπιπεριές με φέτα, παξιμαδοκούλουρο, μέλι και dressing αγγουριού.

Υλικά:

  • 100 γρ. τοματίνια Lucia’s Farm
  • 50 γρ. πιπεριές πράσινες ψημένες
  • 50 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
  • 1 τεμάχιο παξιμαδοκούλουρο μουσκεμένο και σπασμένο
  • 80 γρ. φέτα αγελάδος
  • 30 γρ. μελί
  • 5 γρ. σησάμι λευκό  και μαύρο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 35 ml βαλσάμικο ξίδι
  • 80 ml dressing από αγγούρι
  • 3 φέτες αγγούρι σε ρολάκια
  • Φύλλα από παντζάρι

τοματοπιπεριές

τοματοπιπεριές

Εκτέλεση:

  • Σε μία μπασίνα βάζουμε τις πιπεριές , τα τοματίνια , προσθέτουμε ελαιόλαδο , βαλσάμικο ξίδι , αλάτι και πιπέρι , ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε σε πιάτο βαθύ ή ρηχό
  • Βάζουμε το παξιμαδοκούλουρο από πάνω μουσκεμένο και τη φέτα, ραντίζουμε με το μελί και προσθέτουμε λευκό και μαύρο σησάμι
  • Γύρω από τη σαλάτα ή στο κέντρο βάζουμε το dressing του αγγουριού ντεκοράρουμε με τα ρολάκια από αγγούρι και λίγα φύλλα από παντζάρια

Ευχαριστούμε την Μαύρη Χήνα για τη φιλοξενία της 🙂

Επισκεφθείτε την σελίδα της στο Facebook εδώ

Βρείτε τη Μαύρη Χήνα στην οδό Προφήτη Ηλία 49 στην Πυλαία

*Το εστιατόριο Μαύρη Χήνα αποτελεί ένα χώρο ιδιαίτερης αισθητικής. Η εμπειρία, η δημιουργικότητα, το μεράκι για το καλό φαγητό και τα πάντα φρέσκα και υψηλής ποιότητας υλικά αποτελούν το μυστικό της επιτυχίας του εστιατορίου.

Δείτε τις προηγούμενες συνταγές του «The Restaurant Project» εδώ:

Pantheon Bar

Canteen

Μπακάλ

Ρινόκερος