μπριάμ

Μπριάμ το καλοκαιρινό

Πως θα το φτιάξετε:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τις μελιτζάνες για περίπου  5-7 λεπτά. Προσθέστε παραπάνω λάδι αν χρειαστεί. Η μελιτζάνες θα είναι έτοιμε μόλις μαλακώσουν
  • Με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού, μεταφέρετε τις μελιτζάνες μέσα σε ένα μπολ
  • Προσθέστε στο τηγάνι που τηγανίσατε τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε λίγο λάδι αν το κρίνετε απαραίτητο και σοτάρετε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι
  • Μόλις είναι έτοιμα, μεταφέρετε τα και αυτά στο μπολ με τις μελιτζάνες
  • Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα στο μπολ τις πατάτες, τις τομάτες, τα κολοκυθάκια, τον τοματοπελτέ και 200 ml νερό
  • Πασπαλίστε με ρίγανη, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
  • Ανακατέψτε καλά τα υλικά με μία μεγάλη κουτάλα, μεταφέρετε τα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και ρίξτε λίγο λάδι
  • Ψήστε το μπριάμ για περίπου 30 λεπτά σκεπασμένο και για άλλα 20 περίπου, ξεσκέπαστο

Το μπριάμ σας είναι έτοιμο! Μπορείτε να το συνοδεύσετε με φέτα και ψωμάκι 🙂

Συστατικά

  1. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο - 150 ml
  2. Μελιτζάνα, κομμένη στη μέση κατά μήκος - 1 μεγάλη
  3. Κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες - 1 μεγάλο
  4. Σκόρδο, ψιλοκομμένες - 2 φέτες
  5. Πατάτες Lucia’s Farm, κομμένες σε μικρά κομμάτια - 800 γραμμάρια
  6. Τομάτες σε τσαμπί Lucia’s Farm, κομμένες σε λεπτές φέτες - 6
  7. Τοματίνια Lucia’s Farm - 12
  8. Κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες - 5
  9. Τοματοπελτές - 300 γραμμάρια
  10. Ρίγανη - 1 κ.σ
  11. Μαϊντανός, ψιλοκομμένος - 2 κ.σ
  12. Αλάτι - Πιπέρι