σαλάτα του σεφ

Σαλάτα του σεφ

Πως θα την φτιάξετε:

  • Αρχικά θα χρειαστείτε 6 ποτήρια χωρητικότητας περίπου 400-450 ml
  • Βράστε τα ρεβίθια και τον αρακά (10-15 λεπτά – Μη ξεχάσετε να μουλιάσετε τα ρεβίθια το προηγούμενο βράδυ)
  • Μοιράστε 3 φλιτζάνια πράσινης σαλάτας στα 6 ποτήρια
  • Στη συνέχεια τοποθετήστε τα υπόλοιπα υλικά σε στρώσεις πάνω από την πράσινη σαλάτα με την παρακάτω σειρά:
  • Ρεβύθια, καρότα, τομάτες (ή τοματίνια), καλαμπόκι, την υπόλοιπη πράσινη σαλάτα, ¾ του φλιτζανιού cheddar, μπρόκολο, κρεμμύδια, αρακάς και το υπόλοιπο cheddar
  • Καλύψτε καλά το κάθε ποτήρι με σελοφάν και διατηρήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για 6-24 ώρες
  • Σερβίρετε αφού τοποθετήσετε στην κορυφή τα αυγά και τον μαϊντανό
  • Γαρνίρετε με το αγαπημένο σας dressing

Συστατικά

  1. Κομμένη πράσινη σαλάτα - 6 φλιτζάνια
  2. Ρεβίθια - 600 γρ.
  3. Ψιλοκομμένα καρότα - 1 φλιτζάνι
  4. 3 μεσαίες τομάτες Lucia’s Farm ψιλοκομμένες - Ή 10 τοματίνια Lucia’s Farm κομμένα στη μέση
  5. Καλαμπόκι - 250 γρ.
  6. Τριμμένο cheddar - Μισό φλιτζάνι
  7. Μπρόκολο - 1 φλιτζάνι
  8. Μπιζέλια - 200 γρ.
  9. Ψιλοκομμένο κρεμμύδι - ¼ του φλιτζανιού
  10. Μπέικον - 2 φέτες
  11. Βραστά αυγά - 2
  12. Ψιλοκομμένος μαϊντανός - 2 κ.σ.