club sandwich

Club Sandwich

Εκτέλεση

Ψήστε τις φέτες του ψωμιού στην τοστιέρα μέχρι να γίνουν έξτρα τραγανές. Μπορείτε αν θέλετε πριν τις ψήσετε να τις αλείψετε με λίγο βούτυρο για να πάρουν περισσότερη γεύση.

Μέσα στην τοστιέρα μπορείτε να ψήσετε και το μπέικον για να γίνει κι αυτό τραγανό.

Κόψτε τα φύλλα του μαρουλιού σταυρωτά και σχηματίστε 8 στοίβες με αυτά.

Σε μία καθαρή επιφάνεια τοποθετήστε τρεις φέτες ψωμί τη μία δίπλα στην άλλη.

Απλώστε από μία κουταλιά της σούπας μαγιονέζα σε κάθε φέτα (μόνο από τη μία πλευρά τους).

Τοποθετήστε μία στοίβα μαρουλιού πάνω από την πρώτη φέτα του ψωμιού και έπειτα 2 φέτες τομάτας. Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι.

Τοποθετήστε 2 φέτες μπέικον πάνω από τις τομάτες και πάνω από το μπέικον βάλτε μία φέτα γαλοπούλα (φροντίζοντας να κόψετε το μέρος που εξέχει).

Ρίξτε αλάτι και πιπέρι πάνω από τη γαλοπούλα για να πάρει γεύση.

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με τη δεύτερη φέτα ψωμιού. Μόλις τελειώσετε, τοποθετήστε την επάνω από την πρώτη με τη μεριά που βρίσκεται η γαλοπούλα να είναι από πάνω.

Καλύψτε με την τρίτη φέτα ψωμιού με τη μεριά την οποία βρίσκεται η μαγιονέζα να βρίσκεται από κάτω.

Τρυπήστε το σάντουιτς που μόλις δημιουργήσατε με 4 οδοντογλυφίδες που θα φτάσουν μέχρι τον πάτο στις 4 γωνίες του.

Επαναλάβετε όλη τη διαδικασία μέχρι να φτιάξετε 3 ακόμη σάντουιτς.

Χρησιμοποιήστε ένα οδοντωτό μαχαίρι για να κόψετε το κάθε σάντουιτς διαγώνια σε 4 τρίγωνα κομμάτια.

 

Τα club sandwich σας είναι έτοιμα!

Μπορείτε να σερβίρετε με τραγανές τηγανιτές πατάτες, πατατάκια ή ακόμη και πίκλες.

Συστατικά

  1. Ψωμί του τοστ - 12 φέτες
  2. Μαγιονέζα - ¾ του φλιτζανιού
  3. Μαρούλι - 8 φύλλα
  4. Τομάτα - 16 φέτες
  5. Αλάτι -
  6. Πιπέρι -
  7. Μπέικον - 16 φέτες
  8. Οδοντογλυφίδες - 16
  9. Γαλοπούλα (καπνιστή ή βραστή ανάλογα με την προτίμηση σας) - 16 φέτες