εντσιλάδα

Εντσιλάδα

Προετοιμασία

 

Για τη σως

Λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Ρίξτε το αλεύρι στην κατσαρόλα και χτυπήστε ελαφριά μέχρι να γίνει λείο.

Συνεχίζοντας να χτυπάτε το μείγμα, ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να πήξει. Προσθέστε το τυρί cheddar και την πιπεριά χαλαπένιος.

εντσιλάδα 1

Λουκάνικα

Μαγειρέψτε τα λουκάνικα σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι το λουκάνικο να πάρει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα.

εντσιλάδα 2

Για τη γέμιση

Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τις πράσινες πιπεριές και το κόλιαντρο. Σοτάρετε τα όλα μαζί για περίπου 1 λεπτό.

Προσθέστε τα αυγά το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να μαγειρευτούν τα αυγά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε 1 ½ φλιτζάνι από τη σως τυριού και όλο το λουκάνικο.

Ρίξτε λίγο από το μείγμα στο κέντρο κάθε τορτίγιας και τυλίξτε τες.

εντσιλάδα 3

Πάρτε ένα ταψί μετρίου μεγέθους και λαδώστε το. Τοποθετήστε μέσα τις τορτίγιες ρίξτε από πάνω τους ομοιόμορφα το υπόλοιπο μείγμα της σως και τα τοματίνια.

Ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχρι η σως να πάρει μία αφρώδη όψη.

Συστατικά

  1. Βούτυρο - 1/3 φλιτζανιού
  2. Αλεύρι - 1/3 φλιτζανιού
  3. Γάλα - 3 φλιτζάνια
  4. Τριμμένο τυρί cheddar - 2 φλιτζάνια
  5. Αλάτι - ¾ κουταλάκι του γλυκού
  6. Λουκάνικα Φρανκφούρτης - 500 γραμμάρια
  7. Βούτυρο ή μαργαρίνη - 2 κουταλιές της σούπας
  8. Κρεμμύδια - 2 ψιλοκομμένα
  9. Πράσινη πιπεριά - 1 ψιλοκομμένη
  10. Φρέσκο κόλιαντρο - 2 κουταλιές της σούπας
  11. Αλάτι – Πιπέρι -
  12. Τορτίγιες - 5
  13. Πιπεριά χαλαπένιος - 1 ψιλοκομμένη
  14. Τοματίνια - 1 κουπάκι κομμένα στη μέση