φριτάτα

Φριτάτα με ρικότα, τοματίνια και σπανάκι

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα μία πεντανόστιμη φριτάτα με ρικότα, τοματίνια και σπανάκι.

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  • Προσθέστε τα τοματίνια και ανακατέψτε περίπου για 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα φύλλα του σπανακιού και τον βασιλικό. Ανακατέψτε για λίγο μέχρι να μαραθούν.
  • Μεταφέρετε όλα τα συστατικά σε ένα τετράγωνο ταψί που θα έχετε λαδώσει πιο πριν.
  • Σιγά σιγά ρίξτε μικρές κουταλιές ρικότα πάνω από τα λαχανικά.
  • Χτυπήστε καλά τα αυγά σε ένα μπολ και ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Ρίξτε τα χτυπημένα αυγά μέσα στο ταψί και ψήστε το μείγμα για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραία χρυσαφένιο χρώμα.

Συστατικά

  1. Ελαιόλαδο - 1 κουταλιά της σούπας
  2. Ξερό κρεμμύδι - 1
  3. Τοματίνια Lucia's Farm - 300 γραμμάρια
  4. Σπανάκι - 100 γραμμάρια
  5. Φύλλα βασιλικού - Μία χούφτα
  6. Τυρί ρικότα - 100 γραμμάρια
  7. Αυγά - Χτυπημένα