γεμιστά

Γεμιστά…Με μια μικρή παραλλαγή

Πως θα τα φτιάξετε:

 

Συνταγή 1

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Σε ένα στρόγγυλο ταψί απλώστε χαρτί ψησίματος
  • Με ένα μαχαίρι κόψτε την κορυφή κάθε τομάτας
  • Με ένα κουταλάκι αφαιρέστε το εσωτερικό της τομάτας, με προσοχή για να μη καταστρέψετε τη σάρκα της
  • Τοποθετήστε τις τομάτες σε ένα πιάτο και ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι
  • Χωρίστε το καλαμπόκι ισόποσα στις 4 τομάτες
  • Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ χτυπήστε μαζί τα αυγά με το σχοινόπρασο και λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Χωρίστε το μείγμα των αυγών σε κάθε τομάτα και ρίξτε το τριμμένο τυρί
  • Ψήστε για περίπου 40 λεπτά

Συνταγή 2

  • Πάρτε τα καλαμπόκια και αφαιρέστε τα φύλλα τους
  • Έπειτα, αφαιρέστε τις λεπτές σαν μετάξι κλωστές τους, φροντίζοντας να μην αφήσετε καμία κολλημένη ανάμεσα στους καρπούς
  • Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό και κοφτερό μαχαίρι, αφαιρέστε τους καρπούς από το καλαμπόκι
  • Τοποθετήστε τους καρπούς σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και αφήστε τους να μουλιάσουν για περίπου 10 λεπτά
  • Εν τω μεταξύ κόψτε τις τομάτες στο 1/3 τους ξεκινώντας από την κορυφή
  • Με ένα μαχαίρι, κόψτε το εσωτερικό της κάθε τομάτας με προσοχή για να μη καταστρέψετε την σάρκα της, και αφαιρέστε το και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ
  • Με ένα κουταλάκι αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα που έχουν απομείνει και βάλτε τα κι αυτά στο μπολ
  • Προθερμάνετε το γκριλ στους 180 βαθμούς και ψήστε το καλαμπόκι για περίπου 10-15 λεπτά (καλυμμένο). Φροντίστε να ανακατεύετε συχνά τους καρπούς
  • Μόλις ετοιμαστούν, μεταφέρετε τους στο μπολ με την τομάτα
  • Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το κατσικίσιο τυρί, το ξύδι, το αλάτι και το πιπερι και ανακατέψτε καλά
  • Με ένα κουτάλι μεταφέρετε το μείγμα στις τομάτες και προσθέστε και λίγο μπέικον, προαιρετικά

Συστατικά

  1. Τομάτες σε τσαμπί Lucia’s Farm - 4
  2. Αλάτι - Πιπέρι
  3. Καλαμπόκι - Μισό φλιτζάνι
  4. Αυγά - 4 μεγάλα
  5. Φρέσκο σχοινόπρασο - 2 κουταλάκια του γλυκού
  6. Τριμμένη παρμεζάνα - ¼ του φλιτζανιού
  7. Καλαμπόκια - 3
  8. Τομάτες σε τσαμπί Lucia’s Farm - 4
  9. Ελαιόλαδο - 1 κ.σ
  10. Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο - Μισό φλιτζάνι
  11. Κατσικίσιο τυρί - Μισό φλιτζάνι
  12. Ξύδι από λευκό κρασί - 1 κ.σ
  13. Αλάτι - Πιπέρι
  14. Ψημένο μπέικον, ψιλοκομμένο (προαιρετικά) - 3 φέτες