σαλάτα

Η σαλάτα που η γεύση της θα σας “μπερδέψει”

Οδηγίες

Για τα κρουτόν:

1) Καθαρίστε την πατάτα και κόψτε τη σε κύβους. Έπειτα βάλτε τους κύβους πατάτας στο νερό, με λίγο αλάτι,  για να μουλιάσουν για περίπου μια ώρα.

2) Μετά από περίπου μία ώρα προθερμάνετε το φούρνο στους 240 ° C.

3) Αδειάστε το νερό από τις πατάτες και στραγγίστε τις. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί η υγρασία. Στην συνέχεια βάλτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο), το ελαιόλαδο, τη μαγιά, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, τη σκόνη τσίλι, το αλάτι, το πιπέρι καγιέν, το κόκκινο πιπέρι και το τριμμένο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά!

4) Βάλτε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί για να μην κολλήσουν οι πατάτες και ρίξτε τις στο ταψί. Ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά συνολικά.

Για το dressing:

Σε ένα μπολ βάλτε το ελαιόλαδο, τη μαγιά, το χυμό λεμονιού, το σιρόπι σφενδάμου, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε έως ότου ομογενοποιηθούν.

Για την σαλάτα:

1) Στη συνέχεια κόψτε τα τοματίνια στη μέση και ψιλοκόψτε το αβοκάντο. Βάλτε τα σε ένα μπολ μαζί με τα cranberries και τα πράσινα σταφύλια. Ψιλοκόψτε τον κόλιανδρο και προσθέστε τον στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

2) Περιχύστε στη σαλάτα το dressing και ανακατέψτε. Προσθέστε τα τραγανά κρουτόν πατάτας και ανακατέψτε καλά. Τέλος πασπαλίστε με λίγα καρύδια και η σαλάτα είναι έτοιμη!

 

 

Συστατικά

  1. Πατάτα - 1 μέτρια
  2. Σκόρδο - 2 σκελίδες
  3. Ελαιόλαδο - 1 κ.σ.
  4. Μαγιά - 1 κ.σ.
  5. Σκόνη σκόρδου - 1/2 κ.γ.
  6. Κρεμμύδι σε σκόνη - 1/2 κ.γ.
  7. Αποξηραμένο θυμάρι - 1/2 κ.γ.
  8. Αποξηραμένο δεντρολίβανο - 1/2 κ.γ.
  9. Αποξηραμένη ρίγανη - 1/2 κ.γ.
  10. Τσίλι σε σκόνη - 1/2 κ.γ.
  11. Αλάτι - 1/4 κ.γ.
  12. Πιπέρι καγιέν - 1/8 κ.γ.
  13. Κόκκινο πιπέρι - 1 πρέζα
  14. Τριμμένο πιπέρι -
  15. Τοματίνια - 1 φλυτζάνι
  16. Αποξηραμένα cranberries - 1/3 του φλυτζανιού
  17. Πράσινα σταφύλια - 1/3 του φλυτζανιού
  18. Κόλιανδρο - 2-3 κλωνάρια
  19. Αβοκάντο - 1
  20. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο - 2 κ.σ.
  21. Διατροφική μαγιά - 1 κ.σ.
  22. Χυμό λεμόνι - 1 κ.σ.
  23. Σιρόπι σφενδάμου - 1/2 κ.γ.
  24. Αλάτι - 1/4 κ.γ.
  25. Καβουρδισμένα / ψημένα καρύδια - 1 χούφτα