Ομελέτα με τοματίνια και βασιλικό

Πως θα φτιάξετε την ομελέτα:

  • Αρχικά πάρτε τα φύλλα βασιλικού και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
  • Πάρτε μία βάση κοπής και κόψτε τα τοματίνια στη μέση.
  • Μέσα σε ένα μπολ σπάστε τα αυγά.
  • Προσθέστε μία πρέζα αλάτι και πιπέρι.
  • Χτυπήστε καλά και δυνατά το μείγμα μέχρι να συνδυαστούν πλήρως.
  • Πάρτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετήστε το σε χαμηλή φωτιά.
  • Εν τω μεταξύ ρίξτε στο τηγάνι μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και δυναμώστε τη φωτιά.
  • Τοποθετήστε στο τηγάνι προσεκτικά τα τοματίνια και τηγανίστε τα για περίπου 1 λεπτό.
  • Γυρίστε τη φωτιά στη χαμηλή ένταση και προσθέστε τα φύλλα του βασιλικού.
  • Ρίξτε στο τηγάνι προσεχτικά τα αυγά και φροντίστε να απλωθούν σε όλη την επιφάνεια του.
  • Ρίξτε και την γραβιέρα (ή οποιοδήποτε άλλο τριμμένο τυρί έχετε).
  • Όταν δείτε ότι η μία πλευρά της ομελέτας είναι έτοιμη, χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τη γυρίσετε από την άλλη μεριά.
  • Μόλις πάρει και η άλλη μεριά ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα, πάλι με τη βοήθεια ενός πιρουνιού διπλώστε την ομελέτα στη μέση, αφαιρέστε την από το τηγάνι και σερβίρετε την σε ένα πιάτο.

Συστατικά

  1. Φύλλα φρέσκου βασιλικού - 3-4
  2. Τοματίνια Lucia’s Farm - 4-5
  3. Αυγά - 2-3 μεγάλα
  4. Γραβιέρα - Λίγη, τριμμένη
  5. Αλάτι - Πιπέρι
  6. Ελαιόλαδο -