πατατοσαλάτα

Πατατοσαλάτα για το κυριακάτικο μπάρμπεκιου

Πως θα την φτιάξετε:

  • Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία
  • Απλώστε σε μία πιατέλα χαρτί κουζίνας
  • Πλύντε καλά τις πατάτες και τοποθετήστε τις σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό (μαζί με την φλούδα)
  • Κλείστε το καπάκι και βράστε τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά
  • Στραγγίξτε τις πατάτες και αφήστε τις να κρυώσουν
  • Μόλις κρυώσουν, κόψτε τις σε μικρά κομμάτια και βάλτε τις σε ένα μπολ, μαζί με 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • Εν τω μεταξύ ψήστε το μπέικον σε ένα τηγάνι για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό – Μόλις είναι έτοιμο, βάλτε το στο πιάτο που απλώσατε χαρτί κουζίνας
  • Φροντίστε να αφήσετε μέσα στο τηγάνι 1 φέτα μπέικον , σβήστε την φωτιά και προσθέστε το σκόρδο, το μηλόξυδο, την μαύρη ζάχαρη και τις 4 κουταλιές της σούπας λάδι που απέμειναν. Ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε και μεταφέρετε το dressing σε ένα μπολ
  • Μέσα σε ένα τηγάνι ψήστε τις πατάτες και από τις 2 μεριές μαζί με τα κρεμμυδάκια, για περίπου 2-3 λεπτά
  • Ρίξτε τις πατάτες και τα κρεμμυδάκια σε ένα μεγάλο μπολ και από πάνω περιχύστε τις με το dressing. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τις για 5 λεπτά προκειμένου να πάρουν την γεύση του dressing
  • Ρίξτε το μπέικον στο μπολ προκειμένου να καλύψετε τις πατάτες
  • Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά
  • Μπορείτε να σερβίρετε την σαλάτα σας είτε ζεστή είτε κρύα

Συστατικά

  1. Πατάτες Lucia’s Farm - 2
  2. Αλάτι - Πιπέρι
  3. Ελαιόλαδο - 6 κ.σ
  4. Μπέικον - 6 λεπτές φέτες, κομμένες στη μέση
  5. Σκόρδο - 1 σκελίδα, ψιλοκομμένη
  6. Μηλόξυδο - ¼ του φλιτζανιού
  7. Καστανή ζάχαρη - 2 κουταλιές του γλυκού
  8. Φρέσκα κρεμμυδάκια - 3