τάρτα

Τάρτα με πατάτες και καραμελωμένα κρεμμύδια

Πως θα φτιάξετε την τάρτα:

 

  • Λαδώστε 4 φορμάκια τάρτας (περίπου 12 εκ. το καθένα) και απλώστε από ένα κομμάτι σφολιάτας το καθένα. Κόψτε τα σημεία που περισσεύουν.
  • Βάλτε τα φορμάκια στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε το για περίπου 15 λεπτά.
  • Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και τις πατάτες και μαγειρέψτε τα για άλλα 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  • Ρίξτε το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Τοποθετήστε την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Τοποθετήστε σε κάθε φόρμα ισόποσα τμήματα του μείγματος με το κρεμμύδι και έπειτα ισόποσα τμήματα το μείγματος με την κρέμα γάλακτος.
  • Ψήστε τις τάρτες για 20 λεπτά περίπου.

Συστατικά

  1. Φύλλα σφολιάτας κομμένα στη μέση - 2
  2. Βούτυρο - 20 γρ.
  3. Κρεμμύδια - 2
  4. Καστανή ζάχαρη - ½ κουταλάκι του γλυκού
  5. Πατάτες Lucia's Farm, κομμένες σε λεπτές φέτες - 3 μικρές
  6. Φρέσκο θυμάρι - 1 κουταλάκι του γλυκού
  7. Αλάτι και πιπέρι -
  8. Τριμμένη παρμεζάνα - ¼ φλιτζάνι
  9. Αυγά - 4
  10. Κρέμα γάλακτος - ½ φλιτζάνι