σαλάτα με τοματίνια

Σαλάτα με τομάτα, μοτσαρέλα, βασιλικό και κινόα

Οδηγίες

Βάζετε την κινόα σε ένα μπολ με μπόλικο νερό. Την ξεπλένετε πολλές φορές και την σουρώνετε καλά. Έπειτα βάζετε την κινόα να βράσει σε μια κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι να φουσκώσει ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία (περίπου 15-20 λεπτά). Μπορείτε να ετοιμάσετε την κινόα από την προηγούμενη μέρα και να την διατηρήσετε στο ψυγείο.

Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε πολύ καλά ώστε να αναμιχθούν οι πλούσιες γεύσεις.

Δοκιμάζετε τη σαλάτα και αν δεν σας ικανοποιεί προσθέτετε λίγο ακόμη αλάτι ή πιπέρι.

Η σαλάτα μπορεί να σερβιριστεί αμέσως ζεστή ή να την διατηρήσετε στο ψυγείο σκεπασμένη για 2-3 μέρες και να τη σερβίρετε κρύα.

Tip: η κινόα είναι εξαιρετική πηγή καλίου, σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου, ασβεστίου, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και δεν περιέχει γλουτένη!

Καλή σας όρεξη!

Συστατικά

  1. Κινόα - 1 φλυτζάνι
  2. Τοματίνια - 1 φλυτζάνι
  3. Μοτσαρέλα - 1 φλυτζάνι
  4. Φρέσκο βασιλικό - 10-15 φύλλα
  5. Ξύδι βαλσάμικο - 3-4 κ.σ.
  6. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο - 2-3 κ.σ.
  7. Μαύρο πιπέρι - ½ κ.γ.
  8. Αλάτι - 1 κ.γ.