σαλάτα με τοματίνια

Σαλάτα με τοματίνια, φράουλες, βαλεριάνα και τηγανιτό κατσικίσιο τυρί

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα φύλλα της βαλεριάνας, τα τοματίνια και τις φράουλες
  • Κόβουμε τις φράουλες και τα τοματίνια σε τέταρτα ή στη μέση, ανάλογα με το μέγεθός τους
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό
  • Αλευρώνουμε το τυρί, το περνάμε από το αυγό και τέλος από το σουσάμι και το μαυροκούκι – τα οποία έχουμε ήδη ανακατέψει μεταξύ τους σε ένα μπολ
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ηλιέλαιο και μόλις κάψει καλά ρίχνουμε τους κύβους του κατσικίσιου τυριού και τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Σε μία μπασίνα ρίχνουμε τα τοματίνια, τις φράουλες, τη βαλεριάνα και μερικά φύλλα δυόσμου, καθώς και το ντρέσινγκ, και ανακατεύουμε ελαφρά
  • Σερβίρουμε την σαλάτα και γαρνίρουμε με τους τηγανιτούς κύβους τυριού

Εκτέλεση για το ντρέσινγκ ροδιού

  • Χτυπάμε με το μαγειρικό σύρμα την μουστάρδα με το ξύδι
  • Προσθέτουμε το σιρόπι ροδιού
  • Ρίχνουμε κορδόνι το λάδι και καρυκεύουμε
  •  Αν δούμε ότι το ντρέσινγκ είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νερό

 

Συστατικά

  1. φράουλες - 100 γρ.
  2. τοματίνια - 100 γρ.
  3. βαλεριάνα - 80 γρ.
  4. κατσικίσιο τυρί σε κύβους - 100 γρ.
  5. Σουσάμι & Μαυροκούκι για τη κρούστα -
  6. αυγό - 1
  7. Λίγο αλεύρι -
  8. μουστάρδα - 1κγ
  9. σιρόπι ροδιού - 1κσ
  10. λευκό ξύδι βαλσάμικο - 1κσ
  11. ελαιόλαδο - 50 γρ
  12. Αλάτι – Πιπέρι -
  13. Θα χρειαστούμε επίσης ηλιέλαιο για το τηγάνισμα -