σαλάτα

Σαλάτα με ψητά τοματίνια και μοτσαρέλα

Πως θα φτιάξετε την σαλάτα:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μέτριο ταψί απλώστε χαρτί ψησίματος και ρίξτε επάνω τα τοματίνια.
  • Ρίξτε πάνω από τα τοματίνια την ρίγανη και το ¼ της κούπας ελαιόλαδο. Ψήστε τα για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ζαρώσουν. Μόλις ετοιμαστούν αφήστε τα στην άκρη.
  • Εν τω μεταξύ βράστε τα ζυμαρικά σας για περίπου 15 λεπτά ή ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου. Μόλις ετοιμαστούν, στραγγίξτε τα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το 1/3 της κούπας ελαιόλαδο, το ξίδι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
  • Ρίξτε τα ζεστά ζυμαρικά μέσα στο μπολ και ανακατέψτε. Αφήστε τα ζυμαρικά να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας τα κατά διαστήματα.
  • Προσθέστε στο μπολ και τις τομάτες, την μοτσαρέλα και τον βασιλικό. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε!

Συστατικά

  1. Τοματίνια Lucia’s Farm, κομμένα στη μέση - 450 γραμμάρια
  2. Ρίγανη - 2 κουταλάκια του γλυκού
  3. Σκόρδο - 2 σκελίδες
  4. Αλάτι -
  5. Ελαιόλαδο - ¼ της κούπας
  6. Ζυμαρικά βίδες - Μισό πακέτο
  7. Ελαιόλαδο - 1/3 κούπας
  8. Ξίδι από λευκό κρασί - 2 κουταλιές της σούπας
  9. Μαύρο πιπέρι -
  10. Μπάλες μοτσαρέλας - 200 γρ.
  11. Ξερός βασιλικό - ½ φλιτζάνι