σάντουιτς

Σάντουιτς με κοτόπουλο και μοτσαρέλα

Πως θα φτιάξετε τα σάντουιτς:

 

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε το κοτόπουλο και ρίξτε την σκόνη σκόρδου, το μείγμα για κοτόπουλο, το αλάτι και το πιπέρι και από τις δύο μεριές του κοτόπουλου.
  • Μαγειρέψτε το κοτόπουλο για περίπου 8 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Μόλις ετοιμαστεί, αφαιρέστε το από το τηγάνι, κόψτε το σε κομμάτια και αφήστε το για λίγο στην άκρη.
  • Βουτυρώστε τις φέτες του ψωμιού για τόστ και από τις 2 πλευρές τους, με την μία κουταλιά του βουτύρου.
  • Απλώστε δύο φέτες σε ένα δίσκο και ρίξτε πάνω από κάθε φέτα τριμμένη μοτσαρέλα, το κοτόπουλο, 4 ροδέλες τομάτας σε κάθε ψωμάκι, τα φύλλα του βασιλικού (3 σε κάθε ψωμάκι) και πάλι τριμμένη μοτσαρέλα. Καλύψτε τα σάντουιτς με τις άλλες 2 φέτες ψωμιού.
  • Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι λιώστε την δεύτερη κουταλιά βουτύρου. Τοποθετήστε στο τηγάνι τα σάντουιτς και μαγειρέψτε τα μέχρι το ψωμί να πάρει ένα χρυσό χρώμα και το τυρί να λιώσει (περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά).
  • Κόψτε τα σάντουιτς στη μέση και σερβίρετε.

Συστατικά

  1. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο - 2 κ.σ.
  2. Στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα - 1
  3. Σκόρδο σε σκόνη - 1 κ.γ.
  4. Μείγμα για κοτόπουλο - 1 κ.σ.
  5. Αλάτι - Πιπέρι
  6. βούτυρο, χωρισμένο (1+1) - 2 κ.σ.
  7. Τριμμένη μοτσαρέλα - 1 κούπα
  8. Ψωμί για τόστ - 4 φέτες
  9. Τομάτες Lucia’s Farm baby σε τσαμπί κομμένες σε ροδέλες - 2
  10. Φύλλα φρέσκου βασιλικού - 6