Σουβλάκι κοτόπουλο με τοματίνια, αγκινάρα και κατσικίσιο τυρί

Οδηγίες:

Σε μια αεροστεγή σακούλα τοποθετήστε το κοτόπουλο με το αλάτι και το πιπέρι. Στην συνέχεια χτυπήστε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το άνηθο και το σκόρδο και ρίξτε τα στο κοτόπουλο. Μπορείτε να το μαρινάρετε από 30 λεπτά έως 2 ώρες ή ακόμα και για όλη τη νύχτα.

Προθερμάνετε φούρνο σας στο γκριλ (για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να τα κάνετε στα κάρβουνα).

souvlaki 4

Όταν είναι όλα έτοιμα, φτιάξτε το σουβλάκι με το κοτόπουλο, τα τοματίνια,τις αγκινάρες και τα λεμόνια. Τοποθετήστε τα τοματίνια και οι αγκινάρες ενδιάμεσα από το κοτόπουλο. Εάν τα ψήσετε στα κάρβουνα αφήστε τα 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Εάν πάλι τα ψήσετε στον φούρνο σε 15′ – 20′ θα είναι έτοιμα!!!

Τέλος για το σερβίρισμα πασπαλίστε τα με ρίγανη και κόλιανδρο.

Συστατικά

  1. Κοτόπουλο (μπούτι ή στήθος) - 1 1/2 κιλό κομμένο σε κύβους
  2. Τοματίνια - 1 τσαμπί
  3. Αλάτι - 1/4 κουταλάκι του γλυκού
  4. Πιπέρι - 1/4 κουταλάκι του γλυκού
  5. Ελαιόλαδο - 1/3 κουταλιά της σούπας
  6. Ξίδι από κόκκινο κρασί - 4 κουταλιές της σούπας
  7. Μέλι - 1 1/2 κουταλιές της σούπας
  8. Μουστάρδα - 2 κουταλάκια του γλυκού
  9. Φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο - 2 κουταλιές της σούπας
  10. Σκόρδο ψιλοκομμένο - 2 σκελίδες
  11. Αγκινάρα - 1 καρδιά κομμένη
  12. Λεμόνια - 3 κομμένα στη μέση
  13. Ρίγανη -
  14. Κόλιανδρο -
  15. Κατσικίσιο τυρί - 250 γραμμάρια
  16. Γιαούρτι - 3 κουταλιές της σούπας
  17. Ρίγανη - 1 κουταλιά της σούπας
  18. Αλάτι - 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  19. Σκόνη σκόρδου - 1/4 κουταλάκι του γλυκού
  20. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο - 2 με 3 κουταλιές της σούπας