τάκος

Τάκος με κοτόπουλο και τομάτα

Πως θα φτιάξετε τα τάκος:

 

  • Ζεσταίνετε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά.
  • Προσθέστε τις τομάτες και μαγειρέψτε τις για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, φροντίζοντας να τις γυρίζετε συχνά με μία λαβίδα.
  • Μόλις οι τομάτες είναι έτοιμες, θα τις μεταφέρετε σε ένα πιάτο προκειμένου να κρυώσουν.
  • Κόψτε τις τομάτες στη μέση. Αφαιρέστε το κοτσάνι και όσους περισσότερους σπόρους μπορείτε και έπειτα ψιλοκόψτε τις.
  • Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια. Ιδανικό θα ήταν να το κόψετε σε κομμάτια των 2 εκατοστών.
  • Πασπαλίστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι στο τηγάνι και ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε το, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Θα χρειαστείτε περίπου 8-10 λεπτά.
  • Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε άλλη μία κουταλιά του γλυκού λάδι.
  • Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε το μέχρι να μαλακώσει για περίπου 2 λεπτά.
  • Προσθέστε το σκόρδο και την πιπεριά χαλαπένιο και ανακατέψτε για περίπου μισό λεπτό μέχρι να βγάλουν όλα τα αρώματα τους.
  • Προσθέστε το χυμό λάιμ, το κοτόπουλο και τις τομάτες και συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέστε το κόλιαντρο και τα κρεμμυδάκια.
  • Το μείγμα για τις τορτίγιες είναι έτοιμο.
  • Χωρίστε το μέσα σε κάθε τορτίγια (όση ποσότητα θέλετε εσείς) και γαρνίρετε με φέτες λάιμ.

Συστατικά

  1. Τομάτες Lucia's Farm - 2
  2. Στήθος κοτόπουλου χωρίς το κόκκαλο και την πέτσα - 230 γρ.
  3. Αλάτι - ¼ κουταλάκι του γλυκού
  4. Μαύρο πιπέρι - 1/8 κουταλάκι του γλυκού
  5. Ελαιόλαδο - 2 κουταλάκια του γλυκού
  6. Κρεμμύδι λευκό, ψιλοκομμένο - ½ φλιτζάνι
  7. Σκόρδο - 1 σκελίδα
  8. Πιπεριά χαλαπένιο, την οποία θα έχετε λιώσει σε ένα γουδί - 1 μικρή
  9. Χυμός λάιμ - 2 κουταλάκια του γλυκού
  10. Φρέσκο κόλιαντρο - 2 κουταλάκια του γλυκού
  11. Κρεμμυδάκια - 2
  12. Πίτες καλαμποκιού - 6 μικρές