τάρτα

Τάρτα τομάτας με ελιές και θυμάρι

Πως θα φτιάξετε την τάρτα:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Απλώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και από πάνω τοποθετήστε την σφολιάτα.
  • Απλώστε την πάστα ελιάς πάνω στην σφολιάτα αφήνοντας κενό από τις άκρες περίπου 2 εκατοστών.
  • Έπειτα ρίξτε την θρυμματισμένη φρυγανιά.
  • Κόψτε τις τομάτες σε ροδέλες και τοποθετήστε τις πάνω από την πάστα ελιάς μέχρι να καλύψουν όλη την επιφάνεια.
  • Ρίξτε το θυμάρι και το αλάτι με το πιπέρι.
  • Απλώστε λίγο από το χτυπημένο αβγό στις άκρες της τάρτας προκειμένου να γίνουν πιο τραγανές στο ψήσιμο.
  • Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι η σφολιάτα να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Μόλις η τάρτα είναι έτοιμη, περιχύστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και τα κλωναράκια θυμάρι.

Συστατικά

  1. Σφολιάτα - 200 γραμμάρια
  2. Πάστα πράσινης ελιάς - 2 κουταλιές της σούπας
  3. Θρυμματισμένη φρυγανιά - 2 κουταλιές της σούπας
  4. Τομάτες Lucia's Farm - 4
  5. Θυμάρι - 1 κουταλάκι του γλυκού
  6. Αλάτι και πιπέρι -
  7. Αυγά - 1
  8. Χυμός λεμονιού - 1 κουταλιά της σούπας
  9. Ελαιόλαδο - 2 κουταλιές της σούπας
  10. Λίγα κλωναράκια φρέσκο θυμάρι -
Μοιράσου το
Μοιράσου το