Τομάτες γεμιστές με τόνο

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και πλένετε τις τομάτες. Στη συνέχεια, κόβετε από τις τομάτες ένα καπάκι στο επάνω μέρος τους και αδειάζετε το εσωτερικό τους προσέχοντας να διατηρήσετε το σχήμα τους. Αν δεν έχετε το ειδικό εργαλείο, μπορείτε να αδειάσετε το εσωτερικό χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι. Έπειτα αφήνετε τις τομάτες ανάποδα να στραγγίσουν καλά. Εναλλακτικά μπορείτε και να τις σκουπίσετε ελαφρά με χαρτί κουζίνας.

Προσθέστε τον τόνο, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το εστραγκόν, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά. Στη συνέχεια, γεμίστε την κάθε τομάτα με αυτό το μίγμα και κλείστε το καπάκι τους. Τοποθετήστε τις τομάτες  σε  ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και ψήστε για 15 – 20 λεπτά. Γαρνίρετε με εστραγκόν και είναι έτοιμες!

Tip: όταν αδειάσετε τις τομάτες, μη πετάξετε το εσωτερικό τους! Κρατήστε το και χρησιμοποιήστε το για να φτιάξετε σάλτσα από φρέσκες τομάτες!

Συστατικά

  1. Τόνος - 150 γραμμάρια
  2. Τριμμένη φρυγανιά - 1/2 φλιτζάνι
  3. Ψιλοκομμένο κρεμμύδι - 1 κ.σ.
  4. Ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά - 1 κ.σ.
  5. Ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν - 1/2 κ.γ.
  6. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο - 3 κ.σ.
  7. Μαύρο πιπέρι - 1/2 κ.γ.
  8. Αλάτι - 1/2 κ.γ.
  9. Τομάτες - 4 μεγάλες