τοματόσουπα

Τοματόσουπα

Οδηγίες:

  • Κόβετε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο και τις τομάτες και ψιλοκόβετε το σκόρδο.
  • Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνετε τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο και το σκόρδο. Σοτάρετε 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Προσθέστε τις τομάτες και συνεχίστε το μαγείρεμα για 15 λεπτά, έχοντας το τηγάνι σκεπασμένο.
  • Προσθέστε το νερό και το χυμό πορτοκάλι και συνεχίστε το μαγείρεμα για ακόμη 15 λεπτά, έχοντας το τηγάνι σκεπασμένο.
  • Προσθέστε τον βασιλικό και αλατοπιπερώστε.
  • Αφαιρέστε τη σούπα από τη φωτιά και τοποθετήστε την σε ένα μπλέντερ προκειμένου να την κάνετε πουρέ.
  • Σερβίρετε τη σούπα σε ένα μπολ. Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με σάλτσα πέστο και ξινή κρέμα.

Συστατικά

  1. Κρεμμύδι - 1 μέτριο
  2. Σέλινο - 1 ματσάκι
  3. Τομάτες Lucia - 12 μέτριες
  4. Σκόρδο - 1 σκελίδα
  5. Ελαιόλαδο - 2 κ.σ.
  6. Νερό - Μισή κούπα
  7. Χυμός πορτοκάλι - ¼ της κούπας
  8. Βασιλικός - 2 κουταλιές της σούπας