ομελέτα
14 Νοέ

Ομελέτα με τοματίνια και βασιλικό

Σηκωθήκατε σήμερα το πρωί με μία τρομερή όρεξη για φαγητό αλλά χωρίς καθόλου όρεξη για να φτιάξετε κάτι;

Έχετε ξεμείνει από ιδέες και δεν ξέρετε πως να ικανοποιήσετε την όρεξη σας;

Μην ανησυχείτε, γι’αυτό είμαστε εμείς εδώ. Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα εύκολο και χορταστικό πρωινό για το οποίο θα χρειαστείτε λίγο χρόνο, λίγα υλικά αλλά πολλή όρεξη!

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε μία γευστική και γρήγορη ομελέτα.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 3-4 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 4-5 τοματίνια Lucia’s Farm
  • 2-3 μεγάλα αυγά
  • Λίγη γραβιέρα τριμμένη (ή οποιοδήποτε άλλο τριμμένο τυρί έχετε)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

Πως θα την φτιάξετε:

  • Αρχικά πάρτε τα φύλλα βασιλικού και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
  • Πάρτε μία βάση κοπής και κόψτε τα τοματίνια στη μέση.
  • Μέσα σε ένα μπολ σπάστε τα αυγά.
  • Προσθέστε μία πρέζα αλάτι και πιπέρι.
  • Χτυπήστε καλά και δυνατά το μείγμα μέχρι να συνδυαστούν πλήρως.

ομελέτα

  • Πάρτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετήστε το σε χαμηλή φωτιά.
  • Εν τω μεταξύ ρίξτε στο τηγάνι μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και δυναμώστε τη φωτιά.
  • Τοποθετήστε στο τηγάνι προσεκτικά τα τοματίνια και τηγανίστε τα για περίπου 1 λεπτό.
  • Γυρίστε τη φωτιά στη χαμηλή ένταση και προσθέστε τα φύλλα του βασιλικού.
  • Ρίξτε στο τηγάνι προσεχτικά τα αυγά και φροντίστε να απλωθούν σε όλη την επιφάνεια του.
  • Ρίξτε και την γραβιέρα (ή οποιοδήποτε άλλο τριμμένο τυρί έχετε).
  • Όταν δείτε ότι η μία πλευρά της ομελέτας είναι έτοιμη, χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τη γυρίσετε από την άλλη μεριά.
  • Μόλις πάρει και η άλλη μεριά ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα, πάλι με τη βοήθεια ενός πιρουνιού διπλώστε την ομελέτα στη μέση, αφαιρέστε την από το τηγάνι και σερβίρετε την σε ένα πιάτο.

Κάπου εδώ να σας πούμε ότι δεν χρειάζεται να βάζουμε πάντα όλα τα υλικά της ομελέτας μέσα στο μείγμα. Μπορείτε να φτιάξετε πρώτα την ομελέτα χτυπώντας απλά τα αυγά και στη συνέχεια όταν είναι έτοιμη η ομελέτα να ρίξετε από πάνω και τα υπόλοιπα υλικά.

 

Καλή όρεξη 🙂