πατάτες φούρνου
26 Αυγ

Πατάτες φούρνου για όλα τα γούστα

Αναμφισβήτητα οι τηγανητές πατάτες αποτελούν το καλύτερο συνοδευτικό για όλα τα κρέατα. Δυστυχώς όμως δεν σας αφήνουν πολλά περιθώρια για να αναπτύξετε την μαγειρική σας φαντασία. Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό και εξίσου νόστιμο, σας προτείνουμε τις πατάτες φούρνου.

Σήμερα θα σας δείξουμε πως θα φτιάξετε 3 συνταγές για λαχταριστές και πεντανόστιμες πατάτες φούρνου, που θα γίνουν το αγαπημένο σας συνοδευτικό.

 

Πατάτες φούρνου με μέλι και μανιτάρια

πατάτες φούρνου

Υλικά

  • 450 γραμμάρια πατάτες Lucia’s Farm κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 350 γραμμάρια λευκά μανιτάρια
  • Μισό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό δεντρολίβανο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 πρέζα σκόνη μουστάρδας
  • 1 πρέζα σκόνη σκόρδου
  • Αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μέτριο ταψί και ρίξτε το λάδι
  • Ψήστε τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά
  • Αφαιρέστε τις πατάτες από το φούρνο και ρίξτε στο ταψί τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά
  • Βάλτε πάλι το ταψί στο φούρνο και ψήστε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να γίνουν τρυφερές οι πατάτες και τα μανιτάρια

 

Πατάτες φούρνου με σως αγιολί αβοκάντο

πατάτες φούρνου

Υλικά

  • 650 γραμμάρια πατάτες Lucia’s Farm
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

 

Για τη σως

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • ¼ του φλιτζανιού sour cream
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

 

Προετοιμασία

Για τις ψητές πατάτες

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Κόψτε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τοποθετήστε τις σε ένα μεγάλο ταψί ψησίματος μαζί με το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το αλάτι, το σκόρδο και το πιπέρι
  • Ανακατέψτε καλά τα υλικά
  • Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για περίπου 40 λεπτά

Για τη σως

  • Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση κατά μήκος
  • Αφαιρέστε το κουκούτσι, ξεφλουδίστε το αβοκάντο και κόψτε το σε μικρά κομμάτια
  • Βάλτε μέσα στο μπλέντερ το αβοκάντο μαζί με την sour cream, τον βασιλικό, το σκόρδο και μία πρέζα αλάτι και πιπέρι
  • Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά. Αν το μείγμα είναι αρκετά παχύρρευστο, ρίξτε λίγο νερό
  • Σερβίρετε τις πατάτες μαζί με τη σος

Πατάτες φούρνου με δεντρολίβανο και παρμεζάνα

πατάτες φούρνου

Υλικά

  • 600 γραμμάρια πατάτες Lucia’s Farm, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Προετοιμασία

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Απλώστε χαρτί ψησίματος σε ένα μέτριο ταψί
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τις πατάτες, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι
  • Ανακατέψτε καλά τα υλικά και απλώστε το μείγμα στο ταψί
  • Ψήστε τις πατάτες για 40 λεπτά

 

Καλή όρεξη 🙂