πίτσα
05 Οκτ

Πίτσα με τοματίνια, καλαμπόκι και κατσικίσιο τυρί

Δείτε το βίντεο εδώ: 

 

Η πίτσα είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων σε όλο τον κόσμο. Πολλοί την έχουν στο μυαλό τους ως ένα ανθυγιεινό φαγητό. Όμως όπως όλα τα φαγητά, έτσι και η πίτσα μπορεί να έχει μια πιο θρεπτική και εξίσου γευστική εκδοχή.

Εμείς είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μια εναλλακτική πρόταση για μία πολύ ελαφριά πίτσα. Πάμε να τη φτιάξουμε!

Θα χρειαστείτε:

1 πακέτο ζύμη για πίτσα

2 – 3 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ

150 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα

1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Λίγο ξερό βασιλικό

Λίγο τριμμένο cheddar

2 καλαμπόκια βραστά ή μία κονσέρβα

1 κουπάκι τοματίνια Lucia’s Farm

120 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί

Λίγο αλάτι

πίτσα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο σας για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε τον τοματοπελτέ με το λάδι, το αλάτι και τον βασιλικό.

Τοποθετήστε πάνω σε ένα ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλα και από πάνω τη ζύμη για την πίτσα.

Προσθέστε το μείγμα του τοματοπελτέ και απλώστε ομοιόμορφα.

Ρίξτε μία μικρή ποσότητα από την τριμμένη μοτσαρέλα, μαζί με το καλαμπόκι (το οποίο πρέπει προηγουμένως να έχετε βράσει) , τα τοματίνια, το κατσικίσιο τυρί, την υπόλοιπη μοτσαρέλα και το cheddar.

Ψήστε για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Κόψτε την πίτσα σε κομμάτια και απολαύστε!

πίτσα

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να αγοράσετε έτοιμη ζύμη και θέλετε να ετοιμάσετε τη δική σας, έχουμε τη λύση!

Θα χρειαστείτε:

170 γραμμάρια χλιαρό νερό

1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

πίτσα

Ανακατέψτε τη μαγιά με το νερό μέσα σε ένα μπολ μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Το μείγμα θα πρέπει να μοιάζει σαν σούπα. Τοποθετήστε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.

Αφαιρέστε τη ζύμη από το μπολ μαζί με το αλεύρι που περίσσεψε σε μία καθαρή επιφάνεια. Ζυμώστε περίπου για 5 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και μαλακή.

Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει (μέχρι να διπλασιαστεί) μέσα σε μία λεκάνη καλύπτοντας την με μία πετσέτα.

Η ζύμη σας είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε!

Είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψετε την συγκεκριμένη πίτσα. Από εμάς, καλή όρεξη!