Korean Pulled Pork Tacos
20 Αυγ

The Restaurant Project: Korean Pulled Pork Tacos by PO’BOYS BBQ

Πόσο πιστεύετε ότι απέχει το κέντρο της Αθήνας από τον Αμερικάνικο Νότο; Μα φυσικά ένα πιάτο δρόμο! Στα πλαίσια λοιπόν του “The Restaurant Project” επισκεφθήκαμε το *PO’ BOYS BBQ και με τη βοήθεια του σεφ Βασίλη Σπόρου, διακτινιστήκαμε στην άλλη μεριά του πλανήτη!

Korean Pulled Pork Tacos

Korean Pulled Pork Tacos

Για το Pulled Pork

  • 1kg χοιρινή σπάλα α/ο
  • 50g gochujang
  • 50ml ηλιέλαιο
  • 10g αλάτι ψιλό

Ανακατεύουμε το gochujang, το ηλιέλαιο και το αλάτι. Αλείφουμε τη σπάλα καλά με το μίγμα. Ετοιμάζουμε το smoker στους 120οC και σιγοκαπνίζουμε τη σπάλα με ξύλα οξιάς για περίπου 2,5 ώρες. Μόλις φτάσει 95 βαθμούς κελσίου εσωτερική θερμοκρασία, τη λιώνουμε με ένα πιρούνι.

Korean Pulled Pork Tacos

Για τη Salsa Fresca

  • 150g τοματίνια Fiesta Lucia’s Farm κομμένα στα 4
  • 15g κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 10g κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 20ml χυμό lime
  • 10φύλλα φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 5g αλάτι ψιλό
  • 5g sriracha

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί

Korean Pulled Pork Tacos

Για την Korean Mayo

  • 100g μαγιονέζα
  • 20g gochujang
  • 10ml χυμό lime
  • 3g αλάτι ψιλό
  • 5g ζάχαρη κρυσταλλική

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί

 

Για το Kimchi

  • 500g λάχανο κινέζικο κομμένο σε κομμάτια 1cm
  • 20g αλάτι χοντρό
  • 10g hot pepper flakes
  • 10ml fish sauce
  • 10g σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 10g ζάχαρη μαύρη
  • 250ml νερό

 

Ανακατεύουμε το κινέζικο λάχανο με το νερό και το χοντρό αλάτι. Το αφήνουμε 1 ώρα και μετά το στραγγίζουμε καλά. Το ανακατεύουμε καλά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε 24 ώρες στο ψυγείο.

 

Στήσιμο Πιάτου

 

Ζεσταίνουμε και από τις 2 πλευρές 2 τορτίγιες καλαμποκιού. Προσθέτουμε από 40g korean mayo, 80g Pulled Pork, 20g kimchi και 20g salsa fresca. Τελειώνουμε με φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο, καβουρδισμένο σουσάμι και σταγόνες από χυμό lime.

Korean Pulled Pork Tacos

*Το PO’BOYS, γεννήθηκε από το Mama Roux και την προσπάθεια του Chef Βασίλη Σπόρου και του ιδιοκτήτη John Higgins να γνωρίσουν το αυθεντικό Southern BBQ και τα σιγοκαπνιστά Low and Slow κρέατα στο Αθηναικό κοινό. Το concept έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Χριστουγεννιάτικο Food Market στην πλατεία Κοτζιά το 2016 και από τότε κατέκτησε κάθε street food festival που συμμετείχε, μαζί με τις καρδιές του κόσμου.

Ευχαριστούμε PO’ BOYS BBQ για τη φιλοξενία του

Επισκεφθείτε την σελίδα του στο Facebook εδώ

Βρείτε το PO’ BOYS BBQ στην οδό Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή

Δείτε τις προηγούμενες συνταγές του «The Restaurant Project» εδώ:

Pantheon

Μπακάλ

Ελιά Λεμόνι

Μαύρη Χήνα

Kitchen Bar

Ambrosia

Ρινόκερος 

Canteen

Χάλαρο

Uma Chefs Home Experience

Mono Restaurant

Ergon Αγορά

Η Σαμ τα έχει με λάθος αγόρι

Gazi College

Νικηφόρος

Θείο Τραγί

The Big Kahuna

360 Cocktail Bar

Σέμπρικο

48 Urban Garden