μπέργκερ
25 Νοέ

Μπέργκερ από πατάτες

Όλοι αγαπάμε τα μπέργκερ. Υπάρχουν τόσοι πολλοί συνδυασμοί με τους οποίους μπορούμε να τα φάμε, με αποτέλεσμα να μη τα βαριόμαστε ποτέ.

Και με τι μας αρέσει να συνοδεύουμε πάντα το μπέργκερ μας; Μα φυσικά με πατάτες. Τι θα λέγατε όμως αυτή τη φορά να φτιάξουμε ένα μπέργκερ που αντί για ψωμάκι θα χρησιμοποιήσουμε πατάτες; Σας ακούγεται περίεργο; Κι εμάς όταν το πρωτοακούσαμε.

Το φτιάξαμε, το δοκιμάσαμε και έχουμε μείνει άφωνοι με το πόσο εύκολο και νόστιμο είναι!

Πάμε λοιπόν να δούμε τη συνταγή!

 

Υλικά:

  • 4 πατάτες Lucia’s Farm
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 450 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
  • 6 φέτες μπέικον, μαγειρεμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί cheddar
  • ½ φλιτζάνι sour cream
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

 

Πως θα τα φτιάξετε:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ρίξτε πάνω από τις πατάτες αλάτι και πιπέρι και αλείψτε τις με ελαιόλαδο
  • Ψήστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν για περίπου μιάμιση ώρα
  • Ανεβάστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς
  • Αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν
  • Μόλις κρυώσουν, κόψτε τις στη μέση και αφαιρέστε το εσωτερικό τους, προσέχοντας να αφήσετε μία λεπτή στρώση
  • Τοποθετήστε και πάλι τις πατάτες στο φούρνο με μέτωπο προς τα κάτω και αλείιψτε τις πάλι με ελαιόλαδο
  • Ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
  • Στο μεταξύ, πλάστε τον μοσχαρίσιο κιμά (που θα έχετε ζυμώσει από πριν με όποιον τρόπο θέλετε εσείς) σε μικρά μπιφτέκια – περίπου όσο είναι το μέγεθος των πατατών σας
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στα μπιφτέκια σας και ψήστε τα μπιφτέκια σας για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Γεμίστε τις πατάτες με μπέικον και τριμμένο cheddar
  • Βάλτε τις πάλι στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί (περίπου 5 λεπτά)
  • Γεμίστε τις πατάτες με sour cream και σχοινόπρασο
  • Βάλτε μέσα σε ένα μισό, ένα μπιφτέκι και κλείστε το μπέργκερ σας με ένα άλλο μισό πατάτας

Σερβίρετε ζεστό

Καλή όρεξη 🙂