τριαντάφυλλα
02 Μαρ

Τριαντάφυλλα πατάτας

Ποιος είπε ότι τα λουλούδια δεν τρώγονται; Αν έχετε λίγη φαντασία μπορείτε να φάτε τα πάντα. Ακόμη και ένα τριαντάφυλλο. Σας φαίνεται περίεργο; Φυσικά και είναι! Γι’αυτό και εμείς αναφερόμαστε σε τριαντάφυλλα φτιαγμένα από πατάτες. Έχετε περιέργεια να δείτε τι εννοούμε; Ρίξτε μια ματιά παρακάτω 😉

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • 4 πατάτες Lucia’s Farm
  • 12 φέτες bacon
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα
  • Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Με ένα μαντολίνο κόψτε τις πατάτες σε χοντρές φέτες και ρίξτε τις σε ένα μεγάλο μπολ

τριαντάφυλλα

  • Προσθέστε το ελαιόλαδο, την σκόνη σκόρδου, το ξηρό θυμάρι, το δεντρολίβανο, το πιπέρι και το αλάτι στο μπολ και ανακατέψτε καλά

τριαντάφυλλα

  • Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετήστε 2 λεπτές φέτες bacon, επικαλύπτοντας η μία την άλλη κάθετα

τριαντάφυλλα

  • Τοποθετήστε τις φέτες πατάτας πάνω στις φέτες bacon, φροντίζοντας η κάθε φέτα να επικαλύπτει την άλλη

τριαντάφυλλα

  • Ξεκινώντας από τη μία μεριά, προσεκτικά τυλίξτε το bacon και δημιουργήστε ένα τριαντάφυλλο

τριαντάφυλλα

  • Τοποθετήστε το τριαντάφυλλο σε μία φόρμα για μάφινς

τριαντάφυλλα

  • Επαναλάβετε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά
  • Ψήστε για 20 λεπτά, καλύψτε τα τριαντάφυλλα με αλουμινόχαρτο και ψήστε για ακόμα 30 λεπτά
  • Πασπαλίστε με θυμάρι και παρμεζάνα και ψήστε για ακόμη 5-10 λεπτά (ακάλυπτα)

τριαντάφυλλα

τριαντάφυλλα

 

Τα τριαντάφυλλα σας είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε 🙂