ψητές τομάτες
13 Μαΐ

Δυο συνταγές για λαχταριστές ψητές τομάτες!

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο περισσότερο αναδεικνύονται τα αρώματα και η γεύση της τομάτας, όταν την ψήνουμε στον φούρνο; Εμείς το γνωρίζουμε πολύ καλά και σήμερα θα σας δείξουμε πως θα φτιάξετε 2 εύκολες συνταγές για ψητές τομάτες, προκειμένου να το μάθετε και εσείς!

Η πρώτη συνταγή περιλαμβάνει τομάτες σε τσαμπί σε συνδυασμό με (τις αγαπημένες πολλών) γαρίδες, ενώ η δεύτερη, τοματίνια σε συνδυασμό με το πολύ γευστικό τυρί ρικότα.

 

Ψητές τομάτες με γαρίδες και φέτα

Υλικά:

  • 5 τομάτες Lucia’s Farm σε τσαμπί, κομμένες σε 8 κομμάτια
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο λιωμένο
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • 600 γραμμάρια γαρίδες, μετρίου μεγέθους, καθαρισμένες
  • Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι φέτα, τριμμένη
  • Φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα

ψητές τομάτες

Πως θα τις φτιάξετε:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
    Τοποθετήστε τις τομάτες σε ένα μεγάλο ταψί, ρίξτε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και ανακατέψτε καλά
  2. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά
  3. Ψήστε τις τομάτες για περίπου 20 λεπτά
  4. Αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο και ρίξτε τις γαρίδες, τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και ανακατέψτε
  5. Ρίξτε τη φέτα και βάλτε πάλι το ταψί στον φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά
  6. Σερβίρετε με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί

 

Ψητά τοματίνια με τυρί ρικότα

 

Υλικά:

  • 4 φλιτζάνια τοματίνια Lucia’s Farm
  • Μισό φλιτζάνι ελιές της αρεσκείας σας
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μισό φλιτζάνι τυρί ρικότα
  • Χυμό μισού λεμονιού
  • 15 φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
  • Ζεστή μπαγκέτα για το σερβίρισμα

ψητές τομάτες

Πως θα τις φτιάξετε:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  2. Κόψτε τα τοματίνια στη μέση
  3. Τοποθετήστε τις τομάτες σε ένα ταψί μαζί με τις ελιές
  4. Ρίξτε το λάδι και αλατοπιπερώστε
  5. Ψήστε μέχρι να αρχίσει να βγαίνει η φλούδα της τομάτας και να βγάλουν όλα τα υγρά τους – Περίπου για 20 λεπτά
  6. Μόλις είναι έτοιμες, ρίξτε από πάνω το τυρί ρικότα, τον χυμό λεμονιού και τα ψιλοκομμένα φύλλα της μέντας
  7. Σερβίρετε με ζεστή (ή ακόμη καλύτερα φρεσκοψημμένη) μπαγκέτα

Καλή όρεξη 🙂