ποντιακή πατάτα
01 Φεβ

The Restaurant Project: Ποντιακή Πατάτα by Ελιά Λεμόνι

Ποντιακή Πατάτα

Το «The Restaurant Project» συνεχίζει τις επισκέψεις του στα μεγαλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας σας τις πιο ξεχωριστές συνταγές με τομάτες και πατάτες Lucia’s Farm. Αυτή τη φορά άνοιξε τις πόρτες του για εμάς το εστιατόριο Ελιά Λεμόνι* και γευτήκαμε την πιο νόστιμη ποντιακή πατάτα!

Υλικά:

  • πατάτες Lucia’s Farm κομμένες κυδωνάτα
  • κόκκινα κρεμμύδια ξερά Θηβών
  • κρεμμύδια φρέσκα
  • φέτα τριμμένη
  • πάπρικα καυτερή
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

 

 

Πως θα την φτιάξετε:

  • Τσιγαρίζουμε τις πατάτες στο λάδι ελιάς σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσουνε να ροδίσουν
  • Τοποθετούμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να καραμελώσουν καλά
  • Στη συνέχεια σβήνουμε με λευκό κρασί πασπαλίζουμε με φέτα από πάνω και καυτερή πάπρικα

ποντιακή πατάτα

Ευχαριστούμε το εστιατόριο Ελιά Λεμόνι για τη φιλοξενία του 🙂

 

Επισκεφθείτε την σελίδα του στο Facebook εδώ

 

Βρείτε το εστιατόριο Ελιά Λεμόνι στην οδό Καποδιστρίου 9, στη Θεσσαλονίκη.

*Γνήσιες ελληνικές γεύσεις, παραδοσιακή μεσογειακή κουζίνα, σπιτικά μαγειρευτά πιάτα, σε τιμές που συμβαδίζουν με το πνεύμα της εποχής! Ξεκινώντας από το 2000, το “Ελιά Λεμόνι” είναι το μόνο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης που κατάφερε να κάνει την ελληνική κουζίνα και πάλι μόδα!

Δείτε τις προηγούμενες συνταγές του «The Restaurant Project» εδώ:

Pantheon Bar

Canteen

Μπακάλ

Ρινόκερος