σαλάτες
17 Απρ

Μοναδικές σαλάτες με τομάτες Lucia’s Farm!

Στην Lucia’s Farm αγαπάμε τις σαλάτες όσο τίποτα άλλο. Από την πιο απλή έως την πιο περίπλοκη αποτελούν απαραίτητο συστατικό στο τραπέζι μας, δίνοντάς του χρώμα και γεύση!

Σήμερα θα σας δείξουμε πως θα φτιάξετε δύο νόστιμες, πρωτότυπες και γεμάτες βιταμίνες σαλάτες, η μία με τοματίνια Lucia’s Farm και η άλλη με τομάτες Lucia’s Farm baby σε τσαμπί.

 

Σαλάτα με κριθαράκι και τομάτα

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 ¼ φλιτζάνι κριθαράκι
  • 200 γραμμάρια φέτα, κομμένη σε κύβους ή τριμμένη
  • 3 τομάτες Lucia’s Farm baby σε τσαμπί, κομμένες στη μέση
  • ½ φλιτζάνι ελιές καλαμών, ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερό βασιλικό
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερό μαϊντανό
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

σαλάτες

Πως θα την φτιάξετε:

Μαγειρέψτε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.

Όταν είναι έτοιμο, στραγγίξτε το, ρίξτε κρύο νερό και στραγγίξτε ξανά.

Μεταφέρετε το κριθαράκι σε ένα μεγάλο μπολ, καλύψτε το με λίγο αλουμινόχαρτο και αφήστε το στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες.

Μόλις περάσουν οι 2 ώρες, τοποθετήστε στο μπολ την φέτα,τις τομάτες, τις ελιές, τον βασιλικό και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε καλά.

Σε ένα βάζο, ρίξτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και τη ρίγανη. Κλείστε το καπάκι του βάζου και ανακινήστε με δύναμη.

Όταν αναμειχθούν καλά τα υλικά , ρίξτε το dressing στην σαλάτα σας.

Τέλος, ρίξτε λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι για περισσότερη γεύση.

Η σαλάτα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 24 ώρες.

 

Σαλάτα με ψητά τοματίνια και μοτσαρέλα

 

Τι θα χρειαστείτε:

  • 450 γραμμάρια τοματίνια Lucia’s Farm, κομμένα στη μέση
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ της κούπας ελαιόλαδο
  • Μισό πακέτο ζυμαρικά βίδες
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 200 γραμμάρια μπάλες μοτσαρέλας
  • ½ φλιτζάνι ξερό βασιλικό

σαλάτες 1

 

Πως θα την φτιάξετε:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μέτριο ταψί απλώστε χαρτί ψησίματος και ρίξτε επάνω τα τοματίνια.

Ρίξτε πάνω από τα τοματίνια την ρίγανη και το ¼ της κούπας ελαιόλαδο. Ψήστε τα για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ζαρώσουν. Μόλις ετοιμαστούν αφήστε τα στην άκρη.

Εντωμεταξύ βράστε τα ζυμαρικά σας για περίπου 15 λεπτά ή ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου. Μόλις ετοιμαστούν, στραγγίξτε τα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το 1/3 της κούπας ελαιόλαδο, το ξίδι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.

Ρίξτε τα ζεστά ζυμαρικά μέσα στο μπολ και ανακατέψτε. Αφήστε τα ζυμαρικά να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας τα κατά διαστήματα.

Προσθέστε στο μπολ και τις τομάτες, την μοτσαρέλα και τον βασιλικό. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε!

 

Καλή όρεξη 🙂