σάντουιτς
04 Μαΐ

Σάντουιτς με κοτόπουλο και μοτσαρέλα

Έχετε βαρεθεί να φτιάχνετε συνέχεια στο σπίτι τα ίδια σάντουιτς με γαλοπούλα και κασέρι; Το καταλαβαίνουμε και γι’αυτό είμαστε εδώ!

Σήμερα θα σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα σάντουιτς γεμάτο διαφορετικές γεύσεις που θα σας χορτάσει και θα σας κάνει πιο χαρούμενους! 🙂

Μπορεί να μην είναι το ίδιο εύκολο στην παρασκευή με το σάντουιτς που αναφέραμε πιο πάνω, όμως πιστέψτε μας αξίζει τον κόπο.

 

Τι θα χρειαστείτε (για 2 σάντουιτς):

  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας μείγμα για κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, χωρισμένο (1+1)
  • 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
  • 4 φέτες ψωμί για τόστ
  • 2 τομάτες Lucia’s Farm baby σε τσαμπί κομμένες σε ροδέλες (4 ροδέλες η κάθεμία)
  • 6 φύλλα φρέσκου βασιλικού

 

Πως θα τα φτιάξετε:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε το κοτόπουλο και ρίξτε την σκόνη σκόρδου, το μείγμα για κοτόπουλο, το αλάτι και το πιπέρι και από τις δύο μεριές του κοτόπουλου.

Μαγειρέψτε το κοτόπουλο για περίπου 8 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Μόλις ετοιμαστεί, αφαιρέστε το από το τηγάνι, κόψτε το σε κομμάτια και αφήστε το για λίγο στην άκρη.

Βουτυρώστε τις φέτες του ψωμιού για τόστ και από τις 2 πλευρές τους, με την μία κουταλιά του βουτύρου.

σάντουιτς

Απλώστε δύο φέτες σε ένα δίσκο και ρίξτε πάνω από κάθε φέτα τριμμένη μοτσαρέλα, το κοτόπουλο, 4 ροδέλες τομάτας σε κάθε ψωμάκι, τα φύλλα του βασιλικού (3 σε κάθε ψωμάκι) και πάλι τριμμένη μοτσαρέλα. Καλύψτε τα σάντουιτς με τις άλλες 2 φέτες ψωμιού.

σάντουιτς

Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι λιώστε την δεύτερη κουταλιά βουτύρου. Τοποθετήστε στο τηγάνι τα σάντουιτς και μαγειρέψτε τα μέχρι το ψωμί να πάρει ένα χρυσό χρώμα και το τυρί να λιώσει (περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά).

σάντουιτς

σάντουιτς

Κόψτε τα σάντουιτς στη μέση και σερβίρετε.