τάκος
18 Σεπ

Φέρτε τον μεξικάνικο αέρα στο σπίτι σας αλλά αφήστε τις θερμίδες εκτός με τα τάκος τομάτας!

Σήμερα φτιάχνουμε μία λιχουδιά που λατρεύουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, με λιγότερες θερμίδες αλλά με την ίδια ακαταμάχητη γεύση!

 

Υλικά:

  • 4 τομάτες σε τσαμπί Lucia’s Farm
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 450 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
  • Καρύκευμα για κιμά
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2/3 της κούπας τριμμένο cheddar
  • Μισή κούπα μαρούλι ψιλοκομμένο
  • Μισή κούπα sour cream

τάκος

Πως θα τα φτιάξετε:

  • Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίστε το μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά
  • Προσθέστε στο τηγάνι τον μοσχαρίσιο κιμά και το καρύκευμα που επιλέξατε
  • Με μία ξύλινη κουτάλα προσπαθήστε να διαχωρίσετε τον κιμά προκειμένου να απλωθεί στο τηγάνι
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι ο κιμάς να μην έχει πλέον ροζ χρώμα, για περίπου 6 λεπτα
  • Γυρίστε ανάποδα τις τομάτες και κάντε 6 τομές προσπαθώντας να μη κόψετε εντελώς την τομάτα
  • Ανοίξτε προσεκτικά τις τομάτες και προσθέστε μέσα το μείγμα του μοσχαρίσιου κιμά
  • Στη συνέχεια ρίξτε πάνω από κάθε τομάτα το τριμμένο cheddar, το μαρούλι και την sour cream

τάκος

Σερβίρετε και απολαύστε την υπέροχη γεύση τους!

Καλή όρεξη 🙂

 

Πως θα φτιάξετε τη δική σας sour cream

τάκος

1ος τρόπος

 

Υλικά:

  • 300 γραμμάρια γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 150 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών

 

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο (το σκεπάζουμε για να μη πιάσει πέτσα το γιαούρτι) για να δέσει και να ενωθούν οι γεύσεις

 

2ος τρόπος

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας ξινόγαλα

Εκτέλεση:

  • Ανακατεύετε τα δύο υλικά και τα αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου (γενικά χρειάζεται υψηλή θερμοκρασία) για 24 ώρες, ή μέχρι να πήξει το μείγμα
  • Στη συνέχεια βάζετε την sour cream στο ψυγείο για 24 ώρες και είναι έτοιμη για χρήση