σαλάτα
23 Ιούλ

Καλοκαιρινή σαλάτα με καρπούζι και τομάτα

Τι θα λέγατε για μια δροσερή, πρωτότυπη και ταυτόχρονα χορταστική σαλάτα; Απολαύστε την οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, είτε σαν συνοδευτικό είτε σαν ένα αυτόνομο και ελαφρύ γεύμα!

Ποσότητα: 4 μερίδες

Υλικά

Dressing

  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι από λευκό βαλσάμικο
  • 1 κ.γ.  χυμό φρέσκου λεμονιού
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

σαλάτα

Σαλάτα

  • 4 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κύβους
  • 1 κ.σ. ξίδι από λευκό βαλσάμικο
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. χυμό φρέσκου λεμονιού
  • Αλάτι
  • 4 φλιτζάνια ψωμί κομμένο σε κύβους (κατά προτίμηση σικάλεως ή ολικής αλέσεως)
  • 2 τομάτες baby σε τσαμπί Lucia’s Farm, κομμένες σε φέτες
  • 2 αβοκάντο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

  • Για το dressing, σε ένα βάζο χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και το χυμό λεμονιού μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
  • Τοποθετήστε τους κύβους καρπουζιού σε ένα μεγάλο μπολ με το βαλσάμικο, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. Καλύψτε και καταψύξτε για τουλάχιστον 30 λεπτά, ανακινώντας κάθε 10 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, ξεχωρίστε το καρπούζι από τους χυμούς του σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Διατηρήστε το χυμό ξεχωριστά.
  • Ταυτόχρονα ψήστε το ψωμί στους 200 °C για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Λίγο πριν το σερβίρισμα, ανακατέψτε το ψωμί με 5 κουταλιές από το χυμό καρπουζιού που είχατε κρατήσει.
  • Για να σερβίρετε, τοποθετήστε τις τομάτες και τα αβοκάντο μέσα στο μπολ με το καρπούζι, ρίξτε το dressing και στη συνέχεια ανακατέψτε απαλά το ψωμί και μια χούφτα φύλλα βασιλικού. Αλατοπιπερώστε και απολαύστε το αμέσως!

Καλή σας όρεξη!