κολοκυθάκια
28 Μαρ

Σπαγγέτι από κολοκυθάκια με πέστο, κοτόπουλο και τοματίνια

Βαρεθήκατε τα κλασικά ζυμαρικά και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινούριο; Εντάξει το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να βαρεθεί κανείς τα ζυμαρικά, αλλά είμαστε σίγουροι ότι μόλις διαβάσετε την δικιά μας πρόταση, θα θελήσετε να την δοκιμάσετε! Σπαγγέτι από κολοκυθάκια με πέστο, κοτόπουλο και τοματίνια. Πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξετε. 🙂

Τι θα χρειαστείτε:

  • 4 φλιτζάνια (160 γρ) φύλλα βασιλικού
  • 1 φλιτζάνι (110 γρ) τριμμένη παρμεζάνα
  • Μισό φλιτζάνι (65 γρ) κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μισό φλιτζάνι (120ml) ελαιόλαδο
  • 3 κολοκυθάκια
  • 1 φλιτζάνι (200 γρ) τοματίνια Lucia’s Farm
  • 2 τεμάχια στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο, ψιλοκομμένα

κολοκυθάκια

κολοκυθάκια

κολοκυθάκια

κολοκυθάκια

κολοκυθάκια

 

Πως θα την φτιάξετε:

  • Σε ένα μπλέντερ ρίξτε τον βασιλικό, την παρμεζάνα, τα κουκουνάρια, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και χτυπήστε τα ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  • Αφήστε την πέστο στην άκρη
  • Με ένα peeler κόψτε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες για να μοιάζουν σαν ζυμαρικά
  • Κόψτε τα τοματίνια στα 2
  • Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά
  • Προσθέστε το στήθος κοτόπουλου και αλατοπιπερώστε
  • Μαγειρέψτε μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο
  • Σβήστε την φωτιά και προσθέστε στο τηγάνι τα τοματίνια, τα κολοκυθάκια και την πέστο που ετοιμάσατε
  • Ανακατέψτε καλά για περίπου 5-8 λεπτά
  • Όταν σερβίρετε το πιάτο σας, μπορείτε να ρίξετε από πάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα

κολοκυθάκια

Καλή όρεξη 🙂