Ζυμαρικά με τοματίνια
23 Νοέ

Ζυμαρικά με τοματίνια Lucia’s Farm

Εύκολα, γρήγορα και γευστικά. Τα ζυμαρικά αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα μας, κυρίως επειδή μας δίνουν χιλιάδες τρόπους να πειραματιστούμε στη μαγειρική μας. Σήμερα θα σας δείξουμε δύο τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μαγειρέψετε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά, μαζί με τοματίνια Lucia’s Farm.

Ζυμαρικά με τοματίνια και παρμεζάνα

Ζυμαρικά με τοματίνια

Υλικά:

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι τοματίνια Lucia’s Farm
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σας
  • 1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα τοματίνια. Μαγειρέψτε για ένα λεπτό, ανακατεύοντας συχνά.
  • Αφαιρέστε τα τοματίνια και το σκόρδο από την κατσαρόλα
  • Προσθέστε το ζωμό, το κρασί και τα μπαχαρικά στην κατσαρόλα
  • Σπάστε τα ζυμαρικά στο μισό και προσθέστε τα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσουν
  • Αφήστε τα ζυμαρικά να βράσουν για 7 λεπτά
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα, τα τοματίνια, το σκόρδο και τα 3/4 φλιτζάνι παρμεζάνας στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά
  • Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει για 5-7 λεπτά

 

Ζυμαρικά με τοματίνια και βασιλικό

Ζυμαρικά με τοματίνια

Υλικά:

  • Μισό πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σας
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 20 τοματίνια Lucia’s Farm, κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ελαφρώς σπασμένη
  • 1 χούφτα φύλλα βασιλικού, σχισμένα
  • Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

  • Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente
  • Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει
  • Προσθέστε το τσίλι, το αλάτι και το πιπέρι και ανεβάστε τη θερμοκρασία
  • Προσθέστε τα τοματίνια και το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα τρία λεπτά
  • Προσθέστε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και τον βασιλικό και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν
  • Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα

Καλή όρεξη 🙂