
Τώρα που ο καιρός άρχισε να κρυώνει, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να φάμε μία αγαπημένη πατατόσουπα!
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε 2 τρόπους για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μία πατατόσουπα.
1ος τρόπος
Υλικά:
- 55 γραμμάρια βούτυρο
- 400 γραμμάρια πατάτες Lucia’s Farm κομμένες σε κύβους
- 110 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 900 ml ζωμό κοτόπουλο
- 120 ml κρέμα γάλακτος
- Φρεσκοκομμένα βότανα της αρεσκείας σας για το γαρνίρισμα
Πως θα την φτιάξετε:
- Λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα
- Μόλις λιώσει, προσθέστε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και ανακατέψτε καλά
- Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι
- Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε τις πατάτες να βράσουν για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
- Εν τω μεταξύ βράστε τον ζωμό κότας
- Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέστε τον ζωμό και συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 10-15 λεπτά
- Προσθέστε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος και την σούπα και χτυπήστε καλά μέχρι να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή
- Σερβίρετε έχοντας γαρνίρει με φρεσκοκομμένα βότανα
2ος τρόπος
Υλικά:
- 300 γραμμάρια μπέικον, ψιλοκομμένο
- 2 μίσχοι σέλινο, ψιλοκομμένοι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 8 πατάτες Lucia’s Farm, κομμένες σε κύβους
- 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- ¼ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές του γλυκού ψιλοκομμένο κόλιαντρο
- Αλάτι και πιπέρι
Πως θα την φτιάξετε:
- Σε ένα τηγάνι ψήστε το μπέικον. Μόλις είναι έτοιμο, κρατήστε ¼ του φλιτζανιού από τον ζωμό
- Στο τηγάνι που ετοιμάσατε το μπέικον, σοτάρετε το σέλινο και το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά
- Ρίξτε και το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά
- Ρίξτε τις πατάτες και σοτάρετε για 4 λεπτά
- Ρίξτε πάλι το μπέικον μαζί με τον ζωμό. Καλύψτε το τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες
- Σε ένα άλλο τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε για περίπου 2 λεπτά
- Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το κόλιαντρο
- Φέρτε το μείγμα σε σημείο βρασμού – μέχρι να γίνει παχύρρευστο
- Ρίξτε την κρέμα στο μείγμα με τις πατάτες
- Βάλτε το ½ του μείγματος στο μπλέντερ για να γίνει πουρές και στη συνέχεια ρίξτε το ξανά στο προηγούμενο μείγμα
- Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε
Καλή όρεξη 🙂