πατατόσουπα
10 Νοέ

2 ιδέες για πατατόσουπα

Τώρα που ο καιρός άρχισε να κρυώνει, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να φάμε μία αγαπημένη πατατόσουπα!

 

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε 2 τρόπους για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα μία πατατόσουπα.

 

1ος τρόπος

 

Υλικά:

  • 55 γραμμάρια βούτυρο
  • 400 γραμμάρια πατάτες Lucia’s Farm κομμένες σε κύβους
  • 110 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 900 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • Φρεσκοκομμένα βότανα της αρεσκείας σας για το γαρνίρισμα

πατατόσουπα

Πως θα την φτιάξετε:

  • Λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα
  • Μόλις λιώσει, προσθέστε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και ανακατέψτε καλά
  • Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε τις πατάτες να βράσουν για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
  • Εν τω μεταξύ βράστε τον ζωμό κότας
  • Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέστε τον ζωμό και συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 10-15 λεπτά
  • Προσθέστε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος και την σούπα και χτυπήστε καλά μέχρι να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή
  • Σερβίρετε έχοντας γαρνίρει με φρεσκοκομμένα βότανα

 

 

2ος τρόπος

 

Υλικά:

  • 300 γραμμάρια μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 2 μίσχοι σέλινο, ψιλοκομμένοι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 8 πατάτες Lucia’s Farm, κομμένες σε κύβους
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ¼ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές του γλυκού ψιλοκομμένο κόλιαντρο
  • Αλάτι και πιπέρι

πατατόσουπα

Πως θα την φτιάξετε:

  • Σε ένα τηγάνι ψήστε το μπέικον. Μόλις είναι έτοιμο, κρατήστε ¼ του φλιτζανιού από τον ζωμό
  • Στο τηγάνι που ετοιμάσατε το μπέικον, σοτάρετε το σέλινο και το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά
  • Ρίξτε και το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά
  • Ρίξτε τις πατάτες και σοτάρετε για 4 λεπτά
  • Ρίξτε πάλι το μπέικον μαζί με τον ζωμό. Καλύψτε το τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες
  • Σε ένα άλλο τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε για περίπου 2 λεπτά
  • Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το κόλιαντρο
  • Φέρτε το μείγμα σε σημείο βρασμού – μέχρι να γίνει παχύρρευστο
  • Ρίξτε την κρέμα στο μείγμα με τις πατάτες
  • Βάλτε το ½ του μείγματος στο μπλέντερ για να γίνει πουρές και στη συνέχεια ρίξτε το ξανά στο προηγούμενο μείγμα
  • Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε

Καλή όρεξη 🙂