τάρτες
02 Ιαν

2 συνταγές για να φτιάξετε τις πιο νόστιμες τάρτες

Μεσημεριανό διάλειμμα στη δουλειά και θέλετε να φάτε κάτι ελαφρύ και νόστιμο; Γι’αυτό είμαστε εμείς εδώ και σήμερα σας προτείνουμε 2 συνταγές για να φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ τις πιο εύκολες τάρτες!

 

Τάρτα τομάτας με ελιές και θυμάρι

 

Τι θα χρειαστείτε:

 

  • 200 γραμμάρια σφολιάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα πράσινης ελιάς
  • 2 κουταλιές της σούπας θρυμματισμένη φρυγανιά
  • 4 τομάτες baby Lucia’s Farm
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγα κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

τάρτες

Πως θα την φτιάξετε:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Απλώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και από πάνω τοποθετήστε την σφολιάτα.

Απλώστε την πάστα ελιάς πάνω στην σφολιάτα αφήνοντας κενό από τις άκρες περίπου 2 εκατοστών.

Έπειτα ρίξτε την θρυμματισμένη φρυγανιά.

Κόψτε τις τομάτες σε ροδέλες και τοποθετήστε τις πάνω από την πάστα ελιάς μέχρι να καλύψουν όλη την επιφάνεια.

Ρίξτε το θυμάρι και το αλάτι με το πιπέρι.

Απλώστε λίγο από το χτυπημένο αβγό στις άκρες της τάρτας προκειμένου να γίνουν πιο τραγανές στο ψήσιμο.

Ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι η σφολιάτα να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Μόλις η τάρτα είναι έτοιμη, περιχύστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και τα κλωναράκια θυμάρι.

 

Τάρτα με πατάτες και καραμελωμένα κρεμμύδια

 

Τι θα χρειαστείτε:

 

  • 2 φύλλα σφολιάτας κομμένα στη μέση
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 3 μικρές πατάτες Lucia’s Farm, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι
  • ¼  φλιτζάνι (20g) τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 αυγά, χτυπημένα
  • ½  φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

τάρτες

Πως θα την φτιάξετε:

Λαδώστε 4 φορμάκια τάρτας (περίπου 12 εκ. το καθένα) και απλώστε από ένα κομμάτι σφολιάτας το καθένα. Κόψτε τα σημεία που περισσεύουν.

Βάλτε τα φορμάκια στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε το για περίπου 15 λεπτά.

Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και τις πατάτες και μαγειρέψτε τα για άλλα 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

Ρίξτε το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Τοποθετήστε την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τοποθετήστε σε κάθε φόρμα ισόποσα τμήματα του μείγματος με το κρεμμύδι και έπειτα ισόποσα τμήματα το μείγματος με την κρέμα γάλακτος.

Ψήστε τις τάρτες για 20 λεπτά περίπου.

 

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι στο γραφείο θα σας ζητήσουν από ένα κομμάτι.

Καλή όρεξη. 🙂