πατατοσαλάτα
22 Ιούν

The Restaurant Project: Σπασμένη πατατοσαλάτα by 360 Cocktail Bar

Σπασμένη πατατοσαλάτα με μους γιαουρτιού, τοματίνια, ρόκα, «αέρα» τομάτας και αρωματικό λαδολέμονο

Το τραγούδι λέει πως όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά. Και στο *360 Cocktail Bar το γνωρίζουν καλά, έχοντας μία από τις ωραιότερες θέες της Αθήνας. Στα πλαίσια λοιπόν του “The Restaurant Project”, μας υποδέχθηκε στην κουζίνα του όπου ο σεφ Ιωάννης Πατσόπουλος ετοίμασε για εμάς μία σπασμένη πατατοσαλάτα με μους γιαουρτιού, τοματίνια, ρόκα, «αέρα» τομάτας και αρωματικό λαδολέμονο.

 

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 600 γρ. πατάτες Lucia’s Farm
  • 120 γρ. τοματίνια
  • 20 γρ. μαϊντανός
  • 80 γρ. ροδέλες ελιάς
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 τεμάχια φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 ½ κ.σ μηλόξυδο
  • 80 γρ. ρόκα
  • 1 λεμόνι
  • 40 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 160 γρ. γιαούρτι
  • 40 γρ. πέστο βασιλικού
  • 12 τεμάχια καπαρόφυλλα με το κοτσάνι
  • 180 γρ. χυμός τομάτας
  • 2-3 γρ. λεκιθίνη σε σκόνη
  • 60 γρ. τυρί κρέμα

πατατοσαλάτα

 

πατατοσαλάτα

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε τις πατάτες σε κρύο αλατισμένο νερό και τις μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν
  • Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν φυσιολογικά
  • Έπειτα τις ξεφλουδίζουμε και τις σπάμε σε κομμάτια με τη βοήθεια ενός πιρουνιού
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι, φρέσκο θυμάρι, μουστάρδα και ομογενοποιούμε πολύ καλά το μείγμα
  • Τέλος προσθέτουμε τα τοματίνια, τα καπαρόφυλλα, τις ελιές και την κάπαρη και ανακατεύουμε ελαφρά
  • Σε μία μπασίνα ανάδευσης προσθέτουμε το γιαούρτι, την κρέμα τυρί και το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε ώσπου το μείγμα να πάρει μία ομοιόμορφη υφή
  • Αποθηκεύουμε την μους σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής για 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί
  • Για τον «αέρα» της τομάτας μπλανσάρουμε σε βραστό αλατισμένο νερό 4- 5 τομάτες baby Lucia’s Farm, τις παγώνουμε και έπειτα τις ξεφλουδίζουμε και τις ξεσποριάζουμε
  • Τις αλέθουμε στο μπλέντερ με 40 γρ πελτέ τομάτας και 100ml χυμό τομάτας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, φρέσκο βασιλικό και τις σουρώνουμε κρατώντας τον χυμό
  • Προσθέτουμε στον χυμό 2 γρ λεκιθίνης και τον αφήνουμε να ξεκουραστεί
  • Μέσα σε ένα πιάτο συνθέτουμε μικρές μπάλες από πατατοσαλάτα, ανόμοιες ροζέτες από την μους γιαουρτιού και τα καπαρόφυλλα
  • Με την βοήθεια ράβδου χτυπάμε με μικρή κλίση τον χυμό τομάτας και με ένα κουτάλι σούπας ρίχνουμε τον αφρό πάνω στις πατάτες

πατατοσαλάτα

Πατατοσαλάτα

*Με industrial διακόσμηση, κυριολεκτικά πάνω στην πλατεία Μοναστηρακίου, το «360 Cocktail Bar» εκτός από μοναδικά cocktails με θέα την Ακρόπολη, προσφέρει και μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία με κουζίνα που έχει μοντέρνο χαρακτήρα.

Ευχαριστούμε το εστιατόριο 360 Cocktail Bar για τη φιλοξενία του

Επισκεφθείτε την σελίδα του στο Facebook εδώ

Βρείτε το 360 Cocktail Bar στην οδό Ηφαίστου 2 στην Αθήνα

Δείτε τις προηγούμενες συνταγές του «The Restaurant Project» εδώ:

Pantheon

Μπακάλ

Ελιά Λεμόνι

Μαύρη Χήνα

Kitchen Bar

Ambrosia

Ρινόκερος 

Canteen

Χάλαρο

Uma Chefs Home Experience

Mono Restaurant

Ergon Αγορά

Η Σαμ τα έχει με λάθος αγόρι

Gazi College

Νικηφόρος

Θείο Τραγί

The Big Kahuna