
Όπως έχουμε ξαναπεί, εκτός από πεντανόστιμες συνταγές, μας αρέσει να σας δίνουμε και έξυπνες συμβουλές – hacks για την κουζίνα σας!
Διαβάστε παρακάτω 8 καινούριες ιδέες που θα σας λύσουν τα χέρια!
Σκληρά μπισκοτάκια μέσα στο μπολ;
Πάρτε απλά μία φέτα ψωμί του τοστ και βάλτε την μέσα στο μπολάκι για μία μέρα. Αφαιρέστε την φέτα και απολαύστε και πάλι τα λαχταριστά σας μπισκοτάκια, μαλακά!
Ξεχάσατε να πάρετε ψωμί και έχετε μόνο μπαγιάτικο;
Βάλτε το ψωμί σε ένα ταψί και ρίξτε λίγο νερό. Ψήστε το για 8 λεπτά στους 160 βαθμούς. Κόψτε το και απολαύστε και πάλι φρέσκο ψωμάκι!
Δεν ξέρετε πως να ξεφλουδίσετε το τζίντζερ;
Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κουτάλι και είστε έτοιμοι! Πάρτε το κουτάλι και ξύστε το τζίντζερ, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο.
Σας παίρνει πολύ ώρα να ξεφλουδίσετε ένα σκόρδο;
Απλά πιέστε το με την παλάμη σας ώστε να διαλυθεί και βάλτε το σε ένα τάπερ. Κλείστε το τάπερ και κουνήστε το καλά. Το σκόρδο έχει ξεφλουδιστεί.
Το ίδιο ισχύει και για τα βραστά αυγά!
Βάλτε τα βραστά αυγά σας μέσα σε ένα τάπερ με νερό και κλείστε το. Κουνήστε το καλά και θα δείτε πόσο πιο εύκολα θα ξεφλουδίσετε τα αυγά σας.
Θέλετε περισσότερο χυμό από τα λεμόνια ή τα lime σας;
Βάλτε τα για 15 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων και δείτε πόσο παραπάνω χυμό θα βγάλουν όταν τα στύψετε! Εδώ να πούμε ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε τον χυμό των λεμονιών για ένα χρόνο στην κατάψυξη.
Θέλετε να καθαρίσετε πιο εύκολα το πορτοκάλι σας;
Αρχικά κόψτε τις κορυφές του. Στη συνέχεια κάντε μία τομή σε ένα σημείο του και ανοίξτε το (σαν να το ξετυλίγεται). Τα κομμάτια του πορτοκαλιού είναι έτοιμα για να τα φάτε.
Θέλετε να φτιάξετε γρήγορα σαντιγί;
Μέσα σε ένα βαζάκι ρίξτε 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια και 1 κουταλάκι της σούπας άχνη ζάχαρη. Ανακινήστε πολύ καλά το βαζάκι και σε λίγα λεπτά θα έχετε φρέσκια και πεντανόστιμη σαντιγί!
Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε 🙂